välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

DVD-läsare teknik

Postad av : Stefan Svensson

DVD-spelare är en stapelvara komponent i nästan alla amerikanska underhållningsindustrin system, och de blir snabbt ersättas med Blu-ray-teknik. Båda systemen fungerar på ett liknande sätt, även om Blu-ray-spelare använder ny teknik för att utföra samma arbetsuppgifter. Varje DVD-spelare har en läsare inuti, en särskild laser som gör det möjligt att systemet ska fungera och överföra data till andra komponenter

DVD Definition

En DVD är en platt skiva som liknar en CD-skiva, även om det kan göras av lite olika material. Ena sidan denna skiva har vanligtvis en etikett som visar innehållet på DVD, medan å andra sidan har en mycket exakt etsade ytan som läses av DVD laser. Det primära skillnaden mellan en CD och en DVD datakapacitet: DVD kan hålla mycket mer information, för att alla uppgifter som behövs för att hålla filmer och video

Material

En DVD är gjord av flera skikt av en. mycket specifika, polykarbonatplast. Denna plast är tålig, men också känsliga för värme. När DVD-skivor är tillverkade i fabrik, de är konstruerade med ett system för formsprutning som fastställs lager av plast enligt mycket specifika riktlinjer, skapar en lång rad av gupp och dalar i ett ökande spiral runt skivan.

Dataavläsning

När DVD placeras inuti DVD-spelare, lyser DVD-läsaren en peka laser på DVD, med början i början av spiralen och läsa varje gupp och dal som DVD cirklar runt. Vanligtvis yttre lagren är mer skyddande, och lasern lyser igenom dessa för att komma åt inre lagren under, där den verkliga skillnaderna ligger. Lasern läser varje gupp och dalen som ett särskilt paket med data.

Avläsning av DVD-koden

När lasern läser DVD, kommer det upp med en mycket lång serie datapunkter, arrangeras i binärt format läst av datorer, märkta 1: or och 0: or genom stiger eller faller i DVD ytan. Läsaren går då detta binär kod elektroniskt på andra system, som tolkar den och skapa en videobild av en del av koden och ljudinformation ur andra delar av koden.

Skriva DVD

Vissa DVD-skivor kan köpas tomt och sedan fylls med data med hjälp av en DVD-brännare, även känd som en brännare. DVD-brännaren använder även en laser, men den här lasern producerar tillräckligt med värme för att smälta mikroskopiska skikt i DVD i gupp och dalar som håller nödvändiga uppgifter. Plasten smälts och torkar nästan omedelbart, vilket gör att DVD till spelas av en läsare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org