välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fågelhus design & placering

Postad av : Jeanette Morales

Oavsett om du är intresserad av att uppmuntra inhemska fågelbestånd, eller helt enkelt få lite fåglar till din trädgård, överväga att sätta upp en fågel hus. En fågel hus kommer att ge dina fåglar en plats att bo på ett säkert sätt och ta hand om sina ungar. Välja rätt och placera den väl kan locka fåglar till din gård och till stor nytta för dem när de är där

Betydelse

Utformningen av din fågel hus och där du placerar den kommer att avgöra vilken typ av fåglar du kan få och hur säkra de är när de har bosatt sig i. Det är viktigt att hitta en fågel hus som passar den typ av fågel som man vill uppmuntra. Rätt placering av fågelhuset kommer att se till att fåglarna inte är sårbara för rovdjur, medan en bra design kommer att hjälpa kycklingarna hålla sig frisk genom att hålla dem varma och torra.

Typer

Bird hus finns i trä, metall och plast-men undvika plast eller metall hus fågel eftersom de kan orsaka skapa för mycket värme inne för fåglarna eller kycklingar. Plast och metall håller värmen på ett sätt som trä gör det inte. En trä fågel hus kommer att hjälpa fåglarna vistelse bekväm, men det trä som du väljer bör inte behandlas eller färgas på insidan. Målning utsida fågelhuset är tillåten.

Funktioner

Välj fågelhus med dräneringshål i botten. Vatten ruttnar de häckande material och orsakar mögel, vilket är skadligt för fåglarna. Dräneringshål så att vatten kan rinna ut. Även leta efter fågel hus som inte har sittpinnar utanför ingångshålet, som sittpinnar tillåta rovdjur till mark och attackera kycklingar. En svängdörrar eller en sida som svänger öppen kan du rensa i fågelhuset lätt efter att den har lämnat.

Läge

När du placerar din fågel hus, kom ihåg att fågelhus monterade på inlägg är säkrare än de spikades upp träd eller byggnader. Placering i fågelhuset på en öppen plats på ett inlägg kommer att ge fåglarna gott om utrymme att gå in och ut. Fågelhus alltid bör vara minst 5 meter från marken, och beroende på art, kan det vara ännu högre. Om du bor i varma klimat, ansikte posten hålet mot norr eller söder snarare än öst eller väst för att undvika överhettning i fågelhuset under sommaren.

Storlek

När du köper en fågel hus, är storleken av ingångshålet viktigare än storleken på fågeln själva huset. Under rubriken hål kommer att avgöra vilka fåglar är villiga att bo i fågelhuset, så se till att du kontrollerar ett diagram för att se hur stor ingångshålet behöver vara.

    
    Copyright © 2011 give2all.org