välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av pneumatiska system

Postad av : Stefan Svensson

Pneumatiska system används i en mängd olika maskiner och verktyg applikationer. De är avsedda att tillämpa skurar av kraft för att specifika objekt. Till skillnad från hydrauliska system, pneumatiska system framförallt till att skapa luckor eller områden med höga tryck på kort sikt, där en viss nivå av våld är viktigare än fullständig korrekthet, enligt Fluid Power Education Foundation hemsida. Pneumatiska system används av de flesta tillverkningsindustrier

Definition

Pneumatiska system använder gas för att tillämpa kraft. Även gas, t. ex. luft, är allt omkring oss och balanserar tryck ut så att det inte kan användas, pneumatiska system samlas gas i ett bestämt ställe och komprimera den tills den bygger tryck. Denna höga tryck gasen sedan släppas. Ibland är gas som släpps för att flytta ett visst objekt, t. ex. en kolv, och ibland är det helt enkelt skickas till ett annat system som kräver ett högt tryck gas till arbetet, enligt den Fluid Power Education Foundation hemsida.

Process

pneumatiska kretsar köras på låga hästkrafter, men en hög hästkrafter motor behövs för att komprimera gasen in i ett högt tryck stat, enligt Hydraulik Pneumatik hemsida. I detta tillstånd, atomerna i gasen närma sig varandra och börjar vibrera mer energiskt. Denna koncentration av energi är också en koncentration i värme, en princip som används av pneumatiska komponenter av luftkonditioneringssystem. När trängdes atomer av trycksatt gas släpps ut till en lägre lufttryck, expandera de genast ut för att nå jämvikt. Denna plötsliga expansion ger kraft bakom pneumatiska system.

Komponenter till systemet

Förklaringar till det pneumatiska systemet är kompressorn. Denna enhet hus pump och motor som komprimerar gasen till högt tryck stat. I vissa situationer kan en tank med trycksatt gas användas. I detta fall finns det inget behov av en kompressor. Också viktigt är backventilerna som håller trycksatt gas förseglade bort tills den når ett visst tryck, eller tills den övergår manuellt eller elektriskt. Riktningsventiler används också för att direkt gasen. Ställdon är produkter bostäder kolvarna eller andra komponenter som förändrar Gastrycket till nyttigt arbete, enligt Team116 webbplats.

Ansökan

pneumatiska tillämpningar är vanligast i fabriker och byggande, där gasen kan användas för maskiner och verktyg. Pneumatiska borrar, spikpistoler, mejslar och blåsmaskiner luft är alla i stor utsträckning. Pneumatiska system kan också användas i vapen, enkla motorer och instrumentpaneler, enligt Pasco vetenskapliga webbplats.

gas som används

Den vanligaste pneumatiska gas som används är luft. Luft är lätt att använda eftersom det kan dras in från atmosfären och omedelbart komprimerad. Men vissa system kräver större noggrannhet eller måste undvika att blandas luft, så de tenderar att använda komprimerad kvävgas eller liknande, inertgas, enligt Hydraulik Pneumatik hemsida.

    
    Copyright © 2011 give2all.org