välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar elektroniska komponenter med en multimeter

Postad av : Magnus Ekblad

Om du behöver ta reda på om elektroniska komponenter eller kretsar fungerar kan du testa enkelt dem i ditt hem med en multimeter. Tre primära elektroniska komponenter används i kretsar. Kondensatorn lagrar energi i ett elektriskt fält, ökar induktansen lagrar energi i ett magnetfält, och ett motstånd de potentiella skillnaden mellan två punkter

Du behöver:. .
Multimeter
Rött och svart ledning.
Kondensator, resistor eller induktor.


1.
Testa ett motstånd genom att vrida multimetern växla till motståndet inställningen (anges med omega symbol). Placera ratten till den lägsta inställningen ovanför motstånd komponent (som du kan kontrollera genom att läsa färgbanden). Om komponenten är omärkt, ställ in ratten till den lägsta inställningen.

Placera en sond på varje sida av motstånd, i allmänhet på en utökad ledning. Om mätningen inte är avgörande (anges med en nolla eller maxade-värdet), justerar du uppåt eller nedåt en magnitud som behövs.

Motstånd är elektroniska komponenter som motstår flödet av elektrisk ström för att öka spänning. De används för att styra spänning eller ström.
2.
Testa en kondensator genom att vrida multimetern växla till kondensatorn inställningen (indikeras med bokstaven "C"). Placera ratten till den lägsta inställningen ovanför kapacitans av komponenten (som du kan kontrollera genom att läsa färgbanden). Om komponenten är omärkt, ställ in ratten till den lägsta inställningen.

Placera en sond på varje sida av kondensator, i allmänhet i infälld slots. Om mätningen inte är avgörande (anges med en nolla eller maxade-värdet), justerar du uppåt eller nedåt en magnitud som behövs.

Kondensatorer håller energi i ett elektriskt fält och används ofta för att lagra en avgift för senare, eller för att styra strömmen.
3.
Testa en induktor genom att vrida multimetern växla till induktor inställningen (indikeras med bokstaven H). Placera ratten till den lägsta inställningen ovan induktansen i komponenten (som du kan kontrollera genom att läsa färgbanden). Om komponenten är omärkt, ställ in ratten till den lägsta inställningen.

Placera en sond på varje sida av induktor, vanligen i utökad leder. Om mätningen inte är avgörande (anges med en nolla eller maxade-värdet), justerar du uppåt eller nedåt en magnitud som behövs.

Induktorer lagra energi i ett magnetfält som genereras av elektrisk ström passerar genom rullar av tråd. De kan användas till att bara lagra energi eller kontroll elektrisk ström.

Tips och varningar


  • Anslut den röda och svarta leder in sina respektive färgade uttag på multimeter.
  • tillräckligt små induktorer och motstånd med ett motstånd av mindre än 100 ohm visas som en kortslutning.
  • Analoga multimetrar visar värdet för den enhet du mäter genom att flytta en pekare över en tryckt skala, medan de mer exakta digitala multimetrar visa resultat på en LCD eller LED avläsning.
  • Ansvarsfrihet kondensatorer innan du testar dem eftersom de kommer inte alltid helt fullgöra på egen hand.
  • Rör aldrig en sluten krets med händerna medan den är i kontakt med en strömkälla.
    
    Copyright © 2011 give2all.org