välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför slår min arm grön med koppar armband?

Postad av : Jeanette Morales

Koppar armband är populär för sitt utseende och påstådda helande egenskaper. Men efter att du bär en för ett tag, kanske du märker att huden under koppar blir grön. Detta är en normal reaktion som uppstår med någon form av långvarig exponering koppar på huden. Den gröna färgen försvinner om du slutar bära koppar, och det är inte skadligt för din hälsa

Källa

Koppar är ett grundämne som finns naturligt i jorden, men det måste vara förädlas till den metall som vi känner från koppar smycken, köksutrustning och ledningar. Det är mycket uppskattad för sin förmåga att leda elektricitet med minimal förlust av energi. När de utsätts för andra kemikalier eller väder och vind, även de så enkelt som syre, kan koppar reagerar med dem, vilket leder till förändringar på ytan.

Oxidation

Den vanligast sett kemisk reaktion i koppar är oxidation. Detta inträffar när koppar utsätts för luft, och det resulterar i koppar yta mörknar. När den ytan också är utsatt för saltvatten kan koppar vända blågrönt. Detta liknar till sin reaktion på långvarig kontakt med huden.

Funktion

De sura karaktär av mänsklig svett och andra kemikalier på huden, som tvålar, krämer och smink, reagerar med koppar. Denna reaktion orsakar en grön patina (ytbehandling) till form på koppar, och att färgen överförs till huden. Reaktionen varierar beroende på individuella kroppens kemi, både i hur lång tid det tar för den gröna missfärgningen att bilda och i hur olika färgen blir. Vissa människor kanske inte upplever några missfärgningar.

Även huden fettsyror kan tyckas vara en nackdel när det handlar om smycken, forskning av San Francisco Veteranernas frågor Medical Center visar att sura karaktär hud spelar en roll för att hålla hudytan tillsammans, samt stärka den och skydda kroppen från sjukdom.

Typer

Koppar armband kan vara koppar hela vägen igenom, eller de kan bildas från en annan, oftast billigare, metall och helt enkelt har en koppar lager på utsidan, så kallade plätering. Båda typerna av armband kan orsaka samma reaktion, men förkopprad armband kan småningom genom kopparplätering på insidan-speciellt om du rengör dem ofta-lämna den underliggande metallen, snarare än koppar, som utsätts för din hud. Detta kan eliminera missfärgning av huden, om inte den underliggande metallen också oxidation som ofta drabbas, till exempel nickel.

Förebyggande /Lösning

Många koppar armband säljs med påstådd läkande egenskaper från direkt kontakt av koppar med huden. Men om du bär armbandet enbart för prydnad, kan du prova att försluta koppar för att förhindra missfärgning av huden. Den vanligaste metoden för att göra detta är genom att tillämpa tydliga nagellack till insidan av koppar. Denna skapar en barriär mellan syror i huden och koppar yta. Men måste behandlingen upprepas med jämna mellanrum, och det kanske inte fungerar om du har mycket sura hud eller använda sura hud produkter.

För en något starkare, längre livslängd barriär, gäller bilvax på insidan av armbandet, och polera bort per paketets anvisningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org