välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ametist kristall fakta

Postad av : Magnus Ekblad

Ametist är en lättillgänglig mineral i kvarts familjen. Den kännetecknas av en lila färg, som finns i många olika nyanser. I samband med vissa metafysiska egenskaper, tro på som varar i dag är ametist mycket populärt. Det samlas i sitt naturliga kristallint tillstånd samt göras till cabochon former och sedan bäras som smycken. Astrologiskt är ametist förknippas med Vattumannen, Jungfrun, Fiskarna och Stenbocken. Det är den ädelsten för 17: e bröllopsdag och är även Birthstone för februari månad.

Geografi

Ametist är vanligt och finns i hela världen. Vissa platser är dock mer känd för att hitta ametist. Vissa former och typer av ametist finns på speciella platser. Prismatiska kristaller finns främst i två mexikanska områden: Piedra Parada och Las Vigas de Ramirez. Dessa långsträckta kristaller är sällan mångfacetterad. Högkvalitativ ametist kommer också från Brasilien. I Ametista do Sul, är mycket stora Geoder, som är en särskild form, fann. Mycket mörk och klar ametist kommer från Sibirien i Ryssland.

Grekiskt ursprung

Ordet "ametist" kommer från det grekiska "amethustos", som betyder "att inte berusa. " Enligt grekisk mytologi var Ametist namnet på en vacker jungfru på fel plats vid fel tidpunkt. Vinets gud, Bacchus, var arg på gudinnan Diana och för hämnd, lovade att ha den nästa person han såg uppäten av tigrar. Ametist var nästa person han såg. Hon sökte Dianas skydd och beviljats genom att förvandlas till en staty av klar sten. Bacchus hällde druvvin över statyn, som absorberat sin färg och permanent har vänt lila. Från myt, trodde grekerna att dricka ur en ametist kopp skulle förhindra berusning.

Metafysiska Properties

Idag, den New Age-rörelsen, som tror på möjligheten av mineraler och kristaller för att påverka den mänskliga kroppen och omgivning dem, säger ametist har speciella läkande egenskaper. Stenen sägs öka visdom, psykiska förmågor och intuition. Det sägs också att få lugn och inre frid. Holding en bit av ametist i handen är tänkt att minska stress genom sin fredliga vibrationer. Det är också påstås har är förmågan att avvärja av sömnlöshet och främja fredlig sova.

Skilja Kännetecken

Ordet "ametist" har blivit synonymt med färgen lila själv, och många människor helt enkelt hänvisa till en lila objekt som "ametist" i färg. Andra ädelstenar som är lila är ofta tros vara ametist och jämförs med det.

mineral finns i lång, sexsidiga kristaller, och Phantom kvarts former ibland närvarande i det inre av kristaller. Dessa fantom former kan bestå av andra mineraler. Djupet av färg kan variera från ogenomskinlig till genomskinlig och kan från den ljusaste till djupaste nyanser av lila.

Mining Ametist bryts är på många ställen. Många mineraler finns inom sina naturliga rock ämne bildas som tunna ådror som måste skiljas från berget. Ametist finns inte i venerna men är ofta täcker utsidan av sin granit yta. Gruv-teknik som används kallas ortdrivning, som handlar om att skapa en horisontell tunnel i sidan på ett berg. Dessa tunnlar kallas drivor, därav namnet. Andra stenar som upptäcks via ortdrivning är guld, kol och zink.

    
    Copyright © 2011 give2all.org