välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hastighet läsning och hjärnan

Postad av : Jeanette Morales

Enligt en 2007 New York University studie processer i hjärnan vad vi läser med tre olika mekanismer som spelar avgörande roller i läshastighet-Phonics, kontextuella ledtrådar och ordigenkänning

Phonics

Phonics är intern "sondera" av ord vi läser. I en 2007 Scientific American artikel, "att läsa med Speed", författare Nikhil Swaminathan citerar NYU studiens slutsats att Phonics står för 62 procent av läshastighet.

kontextuell Ledtrådar

läsare använder också kontextuella ledtrådar-med tidigare läsa ord och fraser för att förutse kommande ord. Swaminathan rapporter denna mekanism står för 22 procent av läshastighet.

Word Shape

Holistic ordigenkänning är den tredje mekanismen hjärnan använder för att bearbeta texten, tillåter oss att känna igen ord baserat på fysiska form, som står för 16 procent av läshastighet, fann NYU studien.

Öka Speed

Meta vägledande kan påverka läshastighet, eftersom det hjälper läsare minska visuella distraktioner genom att styra blicken mot texten med en hjälpande hand eller penna. Denna teknik var mycket uppmuntrad av Evelyn Wood, en pionjär inom studiet av goda läsvanor, som myntade begreppet "hastighet läsning. "

Dynamisk Förståelsen

Trä främjas också idén om "dynamisk förståelse," att säga att När din hjärna blir vana vid att hantera stora mängder information, är du inte längre behandlingen men upplever ord som om du tittade på en film. Texten blir levande och den information som matar fantasi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org