välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

5 naturliga risker

Postad av : Jonathan Nyberg

Naturliga risker är destruktiva händelser som orsakar branta vägtullar i människans liv och egendom. De kan slå utan förvarning eller vara långvariga förhållanden unika för vissa områden.

Jordbävning

De flesta jordbävningar inträffar i sömmarna av jordens tektoniska plattor. San Andreas fel linje, som går längs västkusten, är välkända, som är den så kallade "Ring of Fire" i Stilla havet, där jordbävningar och vulkanisk aktivitet är vanligt. Jordbävningar kan vara destruktivt och har krävt miljontals liv genom historien, från 2005 Pakistan jordbävningen dödade över 80. 000 för 2010 Haiti jordbävning som lämnade uppskattningsvis 230. 000 människor dött.

Fire

Fire är ett vanligt naturkatastrofer. Länder som Australien har eld årstider när vädret är varmt och torrt och åskväder överflöd, vilket skapar den perfekta miljön för bränder. Bush bränder och skogsbränder förstöra tusentals hektar skog varje år och är kända för att kräva många människoliv, som i 2009 Victoria skogsbränderna i Australien eller 2007 grekiska brandkatastrofen.

översvämningar och stormar

översvämningar och svåra stormar är naturkatastrofer som orsakar miljontals dollar "värde av skador varje år. Cykloner och orkaner anspråk regelbundet liv, ibland i Fantastiska siffror, såsom 130. 000 dödades i cyklonen Nargis i Myanmar under 2008, eller nästan 2. 000 människor dödats i 2005 orkanen Katrina katastrofen.

Volcano

Det finns aktiva vulkaner i många delar av världen, såsom Hawaii. När en stor vulkan bryter ut, utan den omgivande bosättning inte den enda plats påverkas. Enligt Science Ray, den värsta vulkanutbrott på skiva var år 1600 från Mount Tambora i Peru, som kostade miljontals liv på grund av hungersnöd som resulterade.

Torka

Torka är en period av allvarlig, ihållande torka. Torka är ansvariga för undernäring och hungersnöd, en fjärdedel av världens befolkning bor i områden där torkan har en betydande inverkan på livskvaliteten, enligt ThinkQuest. I Australien, där fyra eller fem år torka är vanliga, är miljarder dollar förlorade varje år från missväxt och förlust av boskap. I Afrika orsakar torka mer allvarliga problem, med svält och undernäring drabbar stora delar av befolkningen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org