välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

reproduktion av en sjöborre

Postad av : Charlotte Wannberg

Sjöborrar är tagghudingar, i samma familj som sjögurkor och sjöstjärnor. Det finns mer än 800 arter av sjöborre lever på havsbotten, rensning för växter och djur. Vattenbrukssektorn av sjöborrar, en populär delikatess i vissa länder som hade lett till överfiske i många områden, har gjort forskare att närmare studera den reproduktiva och tillväxt cykler av sjöborrar. Göra sjöborrar baby havet är en ganska komplicerad procedur

Manliga och kvinnliga

Även sjöborrar kan man eller kvinna, könskörtlarna av kön inte kan skiljas genom observation ensam. Både ägg och spermier släpps från fem gonader, som på sidan av sjöborre mun. Sjöborre gonader har länge ansetts vara en delikatess i Japan, där de är kända som "UNI," förbrukas årligen av ton.

Mass Lek

Sjöborrar är massa lekmogna fiskar. Inom ett givet område, sker leken samtidigt, eventuellt aktiveras av kemiska signaler i vattnet såsom en tillväxt av plankton lämplig för den mat behov av nykläckta. Sjöborrar är externa gödselmedel: Först hanarna släpper sin sperma. Sedan den kvinnliga sjöborrar släppa flera miljoner små, gelé belagda ägg. När sperma och ägg touch blir sjöborre ägget befruktas. Enligt ScanAqua, en stor bonde av sjöborrar, mellan 60 procent och 90 procent av den totala gonad innehållet försvinner under lek.

Larvstadier

Enligt Jean-Marie Cavanihac, som har sett den process " mikroskopi UK: sjöborre "cellerna i det befruktade ägget börjar snabbt att dela och föröka sig. Efter ungefär sex divisioner som sker inom tre timmar, en så kallad cilierade larv en blastula luckor. Blastulas är en av de många varelser som utgör djurplankton. Anus är det första organ som kommer att visas på sjöborre larver, följt av en mun i andra änden av tarmen. I detta skede är larven kallas gastrula. I ungefär en vecka börjar en rudimentär skelett ska visas och två långa muntliga vapen som används för att driva mat i munnen. Larven börjar mata på encelliga alger. I detta skede är larven kallas pluteus.

Metamorphasis

Om en månad in i Pluteus skede kommer larven sjunka till havsbotten och gräva ner sig, där det genomgår en dramatisk förvandling. Den sjöborre kommer att dyka upp med alla funktioner i den vuxna, bara mindre, och kommer att fortsätta att växa i storlek för de kommande åren.

Könsmognad

De flesta arter av sjöborre blir könsmogna efter cirka fem år . Enligt forskare vid Bowdoin college, får de mogna långsammare i kallare vatten temperaturer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org