välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tailed groda livsmiljö

Postad av : P-O Lennartsson

Tailed grodor växa till mellan 1 och 2 inches i längd och de är oftast matt brun färg. Hanarna av arterna har en spetsig copulatory organ som liknar en svans. Dessa grodor är riklig i olika delar av Nordamerika. Deras infödda livsmiljöer berätta en hel del om dem

Geografi

Det finns två arter av grodor tailed finns i två olika platser. Den första är den kustnära tailed groda, som återfinns längs Stilla kusten i Nordamerika. Den andra är Rocky Mountain tailed groda, som finns i Idaho, sydöstra Washington State, nordöstra Oregon, västra Montana och det mesta av sydöstra British Columbia.

Funktioner

livsmiljö tailed groda kräver kalla, klara strömmar med steniga sängar. Det tailed grodan är normalt återfinns i våta skogar. Efter ett kraftigt regn, kan vuxna finns på land, bredvid bäckar.

Diet

livsmiljö tailed grodan måste vara rik på sniglar och insekter, som är den vuxna tailed grodan föredrar byte. Den dova bruna färgen hos det tailed groda gör att den smälter in i det bruna stenar av banken, och i rätt tid, kommer de att hoppa på sitt byte och fånga den med sina munnar. Grodyngel är särskilt beroende av stenarna på botten av ån, eftersom de främst äter bitar av alger att skrapa bort från klipporna.

Överväganden

livsmiljö tailed grodan måste vara rik på sniglar och insekter, vilka är de vuxna tailed grodan föredrar byte. Den dova bruna färgen hos det tailed groda gör att den smälter in i det bruna stenar av banken, och i rätt tid, kommer de att hoppa på sitt byte och fånga den med sina munnar. Grodyngel är särskilt beroende av stenarna på botten av ån, eftersom de främst äter bitar av alger att skrapa bort från klipporna.

Risker

Enligt Kalifornien reptiler och groddjur, kan tailed grodor utgöra en risk att sedimenteringen i deras vatten och uppvärmningen av strömmar, orsakade av vägbyggen och avverkning. Även de arter som inte anses vara i riskzonen, kan deras miljöer vara i fara på grund av deras beroende av snabba, rent vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org