välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av ättika för att sänka ph vattennivåer

Postad av : Charlotte Wannberg

pH, standarden mätning av vätska surhetsgrad, kan drabba alla möjliga saker beroende på vad exakt du använder vatten till. En mycket vanlig orsak till att behöva övervaka pH-värdet att bevara beboelig villkor för vissa djur eller växter. Många tekniker finns för att ändra surhet, och lägga till vinäger för att sänka pH (det vill säga höja surhetsgrad) är en effektiv en

Du behöver:. .
Destillerat vit vinäger (kolla flaskan för "5 procent surhet")
pH-givare eller lackmuspapper.


1.
mäta mängden vatten du arbetar med, samt dess nuvarande pH. Litmus-papper pH tester är billiga, men när det handlar om den typ av gradvisa pH justeringar vi ska göra här, kan du ha en elektronisk mätare och sond.
2.
Lägg 1 ml vinäger per liter vatten. Helst skulle du lägga till den i en sump, om du inte har en, försök att lägga till ett område med högt flöde och så långt som möjligt från alla växter eller djur. Detta bör minska pH med ca 0,3, trots att mer basisk en vattenförekomst kommer desto långsammare pH-värdet sjunker.
3.
Låt ättika sprids i miljön, testa sedan vatten igen för att leta efter en pH-värdet sjunker.
4.
Fortsätt att lägga ättika i 1 ml skurar, upprepa steg 2 och 3, tills du har uppnått önskat pH. Det kan vara frestande att hälla i en massa vinäger alla på samma gång, men detta är inte tillrådligt --- desto långsammare du tar detta kommer mer kontrollerad drop vara.

    
    Copyright © 2011 give2all.org