välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en hand lins ordentligt

Postad av : Jeanette Morales

Handen objektivet är ett enkelt verktyg som används av forskare och juvelerare att undersöka mineraler, stenar och smycken. En hand lins fungerar som ett mikroskop genom att tillhandahålla en förstorad bild som är lätt att se. Geologer använder det här verktyget för att titta på små partiklar i stenar för att hjälpa dem att identifiera den typ av berg de är att titta på. Hand linser finns i en mängd olika storlekar och styrkor. Det kan ta en stund att vänja sig med en hand objektiv, men det kommer att bli ett ovärderligt verktyg som du kommer att använda om och om på nytt.
1.
Välj rätt förstoring för din aktivitet. Linser med en förstoring på 7 är ett bra val för nybörjare. Förstoring 10X är det vanligaste valet för de flesta geologer. Högre nivåer av förstoring, upp till 20x, bör endast användas av erfarna personer.
2.
Välj en bekväm storlek. Linser som används i fältet skall ha en diameter mellan 13 och 18 mm. Liten diameter linser bör endast användas när goda ljusförhållanden är närvarande. Större diametrar kan klumpig, men kan vara användbar i svaga ljusförhållanden.
3.
Öppna sidan linsen genom att skjuta glas ur metallhölje. Slip fallet under fingret för att hålla linsen.
4.
Blunda med ett öga och sätta linsen i närheten av det andra ögat. Ta med objekt som du undersöker upp till andra sidan av linsen. Manipulera avståndet på båda sidor om linsen tills objektet blir fokuserat.
5.
Flytta din möjlighet att finna lämplig ljus. Ta bort alla hattar eller andra hinder som skapar skuggor.

Tips och varningar


  • Ge dina ögon vila i mellan prover för att minska belastningen på ögonen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org