välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är skillnaden mellan hårda och mjuka vatten?

Postad av : Valon Istrefi

De flesta människor tycker vatten är vatten. Faller dock vatten i två kategorier: hårda och mjuka. Skillnaden mellan hårt och mjukt vatten har ingenting att göra med hur vattnet känns. Skillnaden är relaterad till mineralhalt i vattnet

hårt vatten

Den största delen av vattenförsörjningen i USA är hårt vatten. Detta beror på att det är från grundvatten. Grundvatten är regnvatten som har fallit och trängt ner i marken tills den når en akvifär, där det blir en del av en vattentäkt för en bra eller en fjäder.

När vattnet sipprar genom marken, är det naturligtvis renas och plockar upp mineraler från klippor sipprar igenom. Typiska mineraler svavel, kalk, magnesium och kalcium. Efter det drar till sig tillräckligt av dessa mineraler för att få en koncentration av minst en kärna per gallon, eller GPG, vattnet sägs vara svårt.

Mjukt vatten

Mjukt vatten, å andra sidan har mycket lite av dessa mineraler i det-mindre än en GPG. De flesta ytvatten, som den i sjöar, vattendrag eller uppsamlat regnvatten, är mjuk.

Vattenavhärdare kan användas för att ta bort kalcium och magnesium från hårt vatten med hjälp av natrium.

hårt vatten Funktioner

Det finns för-och nackdelar med både hårda och mjuka vatten. Hårt vatten smakar oftast bättre på grund av mineraler i den. Det är därför som källvatten och mineralvatten på flaska och utropat som smakar bra. Hårt vatten är också visat sig vara bra för din hälsa, eftersom det är en bra källa av magnesium och kalcium som kroppen behöver. En rapport från Oak Ridge National Laboratory på frekvenser av hjärtinfarkt och stroke bland 1. 400 Wisconsin lantbrukare fann att jordbrukare som drack hårt brunnsvatten upplevde lägre av dessa sjukdomar än de som drack mjukt vatten.

lämnar dock hårt vatten avlagringar eller skala, som kan fräta sönder rören över tid och kan förhindra tvättmaskiner, varmvattenberedare och pannor från att arbeta effektivt. Denna omfattande skador förkortar apparaten liv och påverkar värmeledningsförmågan i varmvattenberedare och pannor. Hårt vatten mineraler lämna fläckar vatten på handfat, badkar, fat och glas, och de främjar tyg försämring kläder.

Mjukt vatten Funktioner

Mjukt vatten är bättre för huden, eftersom den inte innehåller några irriterande mineraler och lämnar inte en film som torkar huden. Mjukt vatten främjar skummar och sköljer renare än hårt vatten. Detta tar bort tvål bättre, vilket bidrar lämna huden mjukare. Det hjälper tvätt-och diskmaskiner att arbeta effektivare och med mindre tvättmedel. Kläder är renare, klarare och mjukare, och mineral färgning av ytor elimineras. Du sparar pengar på grund av färre rengöringsmateriel behövs och på grund av längre apparatens livslängd, energisparande och kläder liv.

Men det avhärdat vatten inte smakar särskilt bra. Det beskrivs som platt, eller salt om en vattenavhärdare användes för att ta mineraler ut.

Kombinera Fördelar

En glad medium som får de hälsosamma effekterna av hårda och matlagning vatten och sparar pengar och städning Fördelarna med mjukt vatten kan uppnås. Hårt vatten kan upphävas i en separat tank för att dricka, när du kör resten genom ett hem avhärdare. Avhärdat vatten kan också renas med hjälp av en avjonisering, omvänd osmos eller destillationssystemet att förbättra smaken, med tillägg att leverera intag av kalcium och magnesium.

    
    Copyright © 2011 give2all.org