välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad metaller magneter gjorda av?

Postad av : Valon Istrefi

magneter visar en av de mest spännande av alla naturkrafter, magnetism. De kan locka metall för att själva på avstånd. De kommer att dra andra magneter närmare sig eller skjuta bort dem, beroende på hur deras stolpar linje med varandra. Magneter är oftast gjorda av metall, eftersom endast ett fåtal ämnen har förmåga att bilda magneter. Även om många typer av metaller kan användas för att göra magneter i praktiken endast ett litet antal av dem används.

Iron

Järn är en av de vanligaste metallerna som används för att göra magneter. Järn har en av de högsta relativa permeabiliteten av alla metaller. Relativa permeabilitet är mätning av hur lätt magnetiseras ett ämne. Rent järn är så lätt magnetiserad att det kan skapa magnetfält 200. 000 gånger starkare än de områden som används för att magnetisera den. Det ofta är legerat med neodymium att producera ännu starkare magneter.

Nickel

Nickel är en annan vanlig metall som används för att göra metaller. Det är inte så stark som järn, magnetiskt, men den har sina fördelar. När blandas med vissa andra metaller, som det är i aluminium-nickel-kobolt magneter, som kallas Alnico magneter, ger det en magnet som är mycket stark men också mycket motståndskraftig mot temperaturväxlingar och stötar.

Cobalt

Cobalt är ännu svagare magnetiskt än nickel, men det är fortfarande en starkare magnetiskt material än de flesta andra. Det är en av de övriga innehållsämnena i Alnico magnet.

Neodymium

Neodynium är det mest magnetiskt kraftfulla metallen finns. Det är mycket dyrt och används sällan. Det brukar vara spröda och rostar lätt. När den används är det ofta blandas med järn och bor. Det är ofta belagd med andra metaller eller epoxi för att förhindra rost.

Samarium

Samarium är en annan metall används ofta för att göra magneter. När legerat med kobolt den producerar en magnet som är mycket stark, starkare än till och med Alnico. Det är också resistent mot rost och temperaturförändringar, även om det är sprött.

Aluminium

Aluminium är ett omagnetiskt metall. Men när legerat med nickel och kobolt för att bilda Alnico, blir det som kan producera ett magnetfält. Denna legering gör aluminium magnetiskt eftersom en metall magnetfält kommer från det sätt på vilket dess elektroner snurrar och omloppsbana runt deras atomer. När aluminium är bunden till de övriga metallerna dess atomer "former förändras, vilket ger dess elektroner olika, och magnetiska, omloppsbanor egenskaper, enligt Arnold Magnetic Technologies bok om permanenta magneter.

Koppar

Koppar är också en omagnetiskt metall. Det är dock en mycket bra ledare av elektricitet, och så är vanligen används för att göra trådar. Som sådan utgör en av de viktigaste komponenterna av elektromagneter, som rullar av tråd virad runt en metall kärna, ansluten till ett batteri.

    
    Copyright © 2011 give2all.org