välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelarna med hydraulik vs pneumatik

Postad av : Jonathan Nyberg

Hydrauliska system och pneumatiska system är båda exempel på vad som kallas "fluidsystem", enligt Hydraulik och Pneumatics. com, online resurs för fluidteknisk ingenjörer. Hydrauliska system använder olja, vatten eller någon annan vätska för att producera mekaniskt arbete. Pneumatiska system som används tryckluft, kväve eller någon annan gas. Pneumatiska system anses fluidsystem eftersom dessa komprimerade gaser fungerar mycket likt vätskor.

Användning av Hydraulik

De flesta hydrauliska system har en reservoar som innehåller olja eller andra hydraulolja och en eller flera pumpar för att överföra denna vätska från en kammare till en annan. Detta hydraulvätska är nästan inkompressibel och överför krafter mycket effektivt. Hydrauliska system fungera vid högre tryck och tenderar att ge större kraft än pneumatiska system. Av denna anledning är hydraulik ofta används för att lyfta saker och ting krossa. De används i uttagen och hissar bil. De används också i balning maskiner, som komprimerar löst material som kartong, hö eller sopor i kompakt, lätt att förvara balar.

Användning av Pneumatik

ett pneumatiskt system får sin makt, slutligen, från en luftkompressor, som sätter gasen i systemet under högt tryck, vilket ger den behörighet att utföra mekaniskt arbete. Dessa komprimerade gaser är lätt att transportera och kan tas med överallt. Pneumatiska system används för att köra utrustning, såsom borrar, i våta eller smutsiga miljöer där elektrisk utrustning skulle vara svårt eller farligt att använda. Som sådana är de används mycket i gruv-och byggverksamheten, där elektrisk ström är inte alltid tillgänglig eller utgöra explosionsrisk. De används i fabriker som sänder signaler till utrustning, och ofta inslag i system fabrik säkerhet.

Kostnad

Pneumatiska system tenderar att vara enklare än hydrauliska system, och därför billigare att köpa och installera. Men deras driftskostnader tenderar att vara högre än hydrauliska system, vilket gör hydraulik mer kostnadseffektiv i det långa loppet.

Andra skillnader

pneumatiska system, till skillnad från hydrauliska system, inte kan hålla en last på plats strikt, som luften i pneumatiska system är kompressibel och hydraulolja är det inte. Hydrauliska system tar mindre plats än pneumatiska system. Läckage kan vara ett större problem med hydraulsystem och underhåll på hydrauliska system kräver mer välutbildad personal än pneumatiska system.

    
    Copyright © 2011 give2all.org