välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en 3-dimensionell cell

Postad av : Jonathan Nyberg

Cellen är den grundläggande organisatoriska enheten för levande organismer. Även celler kan vara mycket specialiserade mellan olika arter och även mellan olika vävnader i samma organism, celler tjäna många liknande funktioner. En av de mest grundläggande av dessa funktioner är att ge en separation från den yttre miljön för livsprocesser att inträffa. Ytterligare funktioner inkluderar metabolism, proteinsyntes och replikering. Djur-och växtceller goda förebilder för likheter och skillnader mellan celler. Dessa skillnader omfattar cellvägg, kloroplaster och stora vacuole närvarande i växtcell

Du behöver:.
Två stora, tydliga, möjliga att försluta plastpåsar
. En liten, tydlig, plastpåse.
2 plommon.
Mandarin apelsinskivor.
Limabönor.
Gelatin pulver.
Kallt vatten.
Frukt rullar.
Gumdrops.
Peas.
Jawbreakers.
Lakrits.
Rund kaka strössel.

Ringa ett 3-Dimenisional Plant Cell


1.
Gör gelatin nog att fylla en stor och tydlig, plastpåse på minst två tredjedelar. Gelatin pulver finns i de flesta livsmedelsbutiker och blandas i ett förhållande ett paket till en fjärdedel kopp kallt vatten per en fjärdedel kopp önskade av gelatin. Efter omrörning blandningen, värm gelatinet i en mikrovågsugn i 40 sekunder. Rör om gelatin igen och låta den svalna i två minuter.
2.
Fyll små, genomskinliga plastpåsen med gelatin och stäng påsen. Placera den fyllda mindre påse i stora tydliga plastpåse. Ju mindre väska representerar stora vacuole, ett membranbundet säck som lagrar näring, i växten cellen.
3.
Häll resterande gelatinet i den stora, tydliga plastpåse runt den mindre väskan till två tredjedelar. Gelatinet i den större väskan modeller cytoplasman i cellen.
4.
Lägg ett plommon till den stora väskan för kärnan, limabönor för kloroplasterna, mandarin apelsinskivor för mitokondrierna , strössel olikfärgade frukter rullar för Golgi komplexa, grov endoplasmatiska retiklet och smidig endoplasmatiska retikulet, jawbreakers för peroxisomer och rund tårta för ribosomer. När alla modell cellulära organeller läggs nära påsen.
5.
Placera påsen på ett liknande storlek rutan för att representera cellväggen i växters cell.

Att göra en 3-dimensionell Animal Cell


1.
Tjäna tillräckligt med gelatin att fylla det stora, tydliga, förslutningsbara plastpåsar minst två tredjedelar. Blanda i ett förhållande på ett paket till en fjärdedel kopp kallt vatten per en fjärdedel kopp önskade av gelatin. Efter omrörning blandningen, värm gelatinet i en mikrovågsugn i 40 sekunder. Rör om gelatin igen och låt den svalna i två minuter.
2.
Häll gelatinet i den stora, tydliga, plastpåse tills det är cirka två tredjedelar.
3.
Model den cellulära organeller i djurcell genom att lägga till ett plommon till den stora väskan för kärnan, mandarin skivor orange för mitokondrierna, olikfärgade rullar frukt för Golgi komplexa, grov endoplasmatiska retiklet och smidig endoplasmatiska retikulet, gumdrops för vakuoler, jawbreakers för peroxisomer , ärter för lysosomer, strössel bitar av lakrits för centrosome och rund kaka för ribosomer. När alla modell cellulära organeller läggs, stäng påsen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org