välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är LDPE film?

Postad av : Jan-Olof Stoor

LDPE står för polyeten med låg densitet. En "film" är en plastbit mycket längre och bredare än dess tjocklek, vilket är mindre än tio tusendels 1 tum. Alla former av ren polyeten erbjuda god kemisk resistens mot icke-kolväten kemikalier

Tillverkning

Polyeten tillverkas av eten, formel H2C=CH2. Molekylen är dubbelbindningen innebär att den kan bilda en kedja med sig, t. ex.

-(CH2-CH2-CH2-CH2) -.

Detta kombinerar process kallas polymerisation och använder fria radikaler kemi, som inleder med peroxider.

egenskaper polyetylenplast

Längden på polyeten kedjor och hur mycket förgrenade kedjor kan ha är vad avgör om polyeten är låg densitet eller hög densitet och vad dess specifika egenskaper kommer att bli.

användning av HDPE

Polyeten med hög densitet, eller HDPE är styvare än LDPE och används för framställning av sådana poster som mjölk tillbringare, tvättmedel flaskor och baljor margarin. Den har längre kedjor och väldigt lite förgrening.

Användning av LDPE

LDPE har mer kedja förgreningar, vilket gör molekyler mindre möjlighet att interagera, minska stelheten i LDPE, men också göra den mer motståndskraftig och därför användbar som en film . LDPE är tillverkad i ett livsmedel kabelstegar och is, sopor och tvättsäckar. Det används även i extrudering beläggningar och kabel mantlar.

Återvinning

LDPE är helt återvinningsbara, och har återvinningssymbolen "4. " HDPE har återvinningssymbolen "2. " Återvunnet polyeten kan användas för rör och skrivmaskinsband, leksaker och kapsyler.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar pumpeffekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org