välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar rubiner

Postad av : Jeanette Morales

Rubiner har länge ansetts vara en av människans mest ädla stenar. Ovanligare än diamanter, rubiner verkar ha en mystisk värme i deras centrum, ibland majestätiskt utstrålar en skiftande stjärna mönster som får dem att vara uppskattad över alla andra ädelstenar. Syster sten till safir, kommer en rubin livfulla färger från tillsats av krom till basen mineralet korund, eller aluminiumoxid. Identifiera ett snitt ruby tar bara lite övning och ett skarpt öga

Du behöver:.
Ruby
Ficklampa eller lykta.


1.
ställa frågor. Är stenen värmebehandlad? Var stenen som skapats i ett labb? Vad är stenen ursprungsland? Det finns stenar att maskera sig som rubiner såsom granat, spinell och rosa safir. Lab skapade rubiner, medan söt, inte på riktigt. Om din sten är inte från Burma, Thailand, Indien, North Carolina, Madagaskar eller Sri Lanka, troligen har du en simulering eller en sten som inte är autentiskt en rubin på händerna.
2.

Tvätta händerna noggrant för att undvika hud olja eller lotion att få på ruby.
3.
Välj en fasettslipad rubin. Håll ruby mycket nära ögat, nästan så nära som när du lägger i dina kontakter, men inte röra den ruby till den faktiska ytan av ögat. Titta igenom ruby på ett närliggande ljuskälla som en lampa eller en ficklampa. Du kommer att se ett antal små regnbågar i stenen.
4.
Titta noga på regnbågarna du ser. Vrid stenen olika riktningar för att få den tydligaste refraktion. En ruby kommer alltid att ha dubbel refraktion-två regnbågar på priset av en.
5.
Kontrollera de färger som du ser i regnbågen som du håller ruby att ögat. En ruby kommer att absorbera nästan alla gula och gröna spektrumet, vilket band av rött, blått, vitt och rosa. Endast en rubin, enligt Gemstone Artist, kommer att ha denna färg mönster.

    Previous:nothing
    Next:larv svamp
    
    Copyright © 2011 give2all.org