välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter effektiviteten produktionen av solpaneler

Postad av : Camilla Näslund

Även om solfångare att ersätta traditionella batterier som elektriska kraftkällor i apparater, skiljer de sig i att deras effekt kan variera utifrån hur mycket ljus de är emot att konvertera. Om du inte vet hur man upptäcker dessa svängningar kan enheten drabbas av intermittent elavbrott som kan skada känslig interna elektroniken.

Lyckligtvis finns det en enkel metod att använda en enda, enkelt verktyg som gör det möjligt du kan testa en eller flera solpaneler konfigurationer för effektivitet medan de är i drift.
1
Clip den positiva (röda) tråden från multimetern till det positiva BNP från din sol. . panelen och den negativa (svarta) leda till negativa solpaneler utgång. Kontrollera att anslutningen är säker och att metalldelarna på klippen och utgångarna är rörande.
2.
Slå på multimetern och ställ in den för att upptäcka volt. Placera din solpanel på en direkt källa av ljus, konsekvent ljus som du kan kontrollera, som en skrivbordslampa.
3.
in siffrorna som visas på multimeter, och jämför med hur många volt din solpaneler är klassade att producera. Skillnader mellan dessa siffror indikerar effektivitet problem.

Tips och varningar


  • För att undvika felaktiga siffror, översvämning din solpaneler med så mycket ljus som möjligt under effektivitetsprovningar.
    Previous:nothing
    Next:Hur man känner igen meteoriter
    
    Copyright © 2011 give2all.org