välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnad mellan manliga och kvinnliga damen fel

Postad av : Charlotte Wannberg

Medan namnet "nyckelpiga" frammanar bilder av kvinnlighet, är tron att alla nyckelpigor är kvinnor en missuppfattning. Nyckelpigor är också manliga, även om det kan vara svårt att se skillnad mellan dem och deras kvinnliga motsvarigheter

Size Matters

Den mest uppenbara skillnaden mellan manliga och kvinnliga nyckelpigor är deras storlek.
Enligt ladybuglady. com, hona nyckelpigor är oftast större än hanen nyckelpigor. Nyckelpigor kan variera i storlek från 1 till 10 millimeter, enligt ladybuglearningzone. com.

Parning

Ett sätt att se skillnad mellan manliga och kvinnliga nyckelpigor är att upptäcka dem under parningen. De mindre manliga Ladybug klättrar på toppen av den kvinnliga, griper tag i honans hårda vingar och håller på.

Knowing "säkert"

Med hjälp av mikroskop, en entomolog --- en "bug vetenskapsman" --- kan berätta en manlig nyckelpiga från en hona. Bland de skillnader, manliga nyckelpigor har ett extra "hack" på undersidan, mer hårliknande strukturer som kallas hårkanten och stora band flexor, enligt ladybuglady. com.

Varför "Lady" bugg?

Namnet "Ladybug" aldrig var menad att uttrycka kön av arten. Enligt ladybuglady. com, katolska bönder på medeltiden berörda om insekter förstör grödor bad till jungfru Maria om hjälp. När nyckelpigor räddade grödor genom att äta insekter, som kallas bönder dem "skalbaggar av Jungfru Maria," ett namn som så småningom förvandlades till "Lady skalbaggar. "

En mängd Nyckelpigor

Här finns mer än omkring 5. 000 olika arter av nyckelpigor, enligt ladybuglearningzone. com.

    Previous:nothing
    Next:cool astronomi spel
    
    Copyright © 2011 give2all.org