välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

energikällor för barn

Postad av : Magnus Ekblad

Kärlek är inte det som gör jorden att gå runt --- energi. Utan energi skulle vi inte kunna göra många av de vanliga aktiviteter som vi tar för givet. Det är viktigt för barnen att inse de energikällor som finns där ute, samt för-och nackdelar med varje. Du kan lära barn om energikällor genom att ansluta dem idéer som de kan relatera till.

Undervisa om Kol

Studenter kan inte förstå hur mycket de kan påverka användningen av stenkol. För att visa detta, förklara att varje kilo kol producerar 926 wattimmar energi, och att när kol brinner, ger bort 2. 64 pounds av koldioxid (som orsakar global uppvärmning). Sen visa (eller få dem forskning, genom att titta på användarens guider) hur många watt-timmar energi flera exempel på elektriska apparater förbrukar. Till exempel använder kylskåp upp 700 wattimmar, en diskmaskin förbrukar 1450 watt-timmar, och en vanlig glödlampa förbrukar 60 watt-timmar. Låt dem beräkna hur många pounds av kol behövs för att driva dessa enheter --- varje gång diskmaskinen körs, eller varje dag att glödlampan håller på hela dagen --- samt hur mycket koldioxid som produceras. Sedan brainstorm tillsammans om vad de kan göra för att bevara fossila bränslen, såsom kol, och att begränsa den globala uppvärmningen.

Undervisning om olja (bensin)

Studenter kanske inte inser att bensin ständigt blir dyrare och dyrare, och att vissa skolor har försökt att göra förändringar för att spara den energi som produceras av bensin, som kombinerar busslinjer och avbryta exkursioner. Ordna en debatt där två grupper låtsas vara på skolans styrelse, diskutera om att sätta dessa ändringar i kraft för din skola. Uppmuntra eleverna att forska i mängden gas som behövs för dessa ändamål och att komma med uppfinningsrika sätt att bevara bensin. Denna verksamhet kommer att hjälpa eleverna att förstå konsekvenserna av de stigande priserna på bensin, liksom vikten av att bevara den bensin som vi använder.

Undervisning om alternativa energikällor

Studenter kanske inte är medveten om många av de alternativa energikällor där ute i världen. För att åtgärda detta, brainstorma en lista med energikällor som dina elever är medvetna om, såsom kol, olja, solenergi och kärnkraft. Sedan lägga till listan med andra alternativ kan de inte vet om, till exempel naturgas, vindkraft, vattenkraft, geotermisk energi, och bränsleceller. Diskutera kortfattat vad var och en är, bland annat hur den används. Du kan sedan definiera begreppen "fossila bränslen" och "alternativa energikällor", och diskutera varför kol, olja, och naturgas är alla exempel på fossila bränslen, medan andra är exempel på alternativa energikällor. Fråga eleverna varför de tror att vi använder några energikällor mer än andra särskilt --- fossila bränslen mer än alternativa energikällor.

instruera Sedan studenter till forskningen flera typer av alternativa energikällor, i grupper, och att överväga vilken typ av alternativa energikällor är mest användbara och praktiska. Uppmuntra dem att förklara sina svar och diskutera dem som en klass.

    
    Copyright © 2011 give2all.org