välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en väderkvarn från ett cykelhjul

Postad av : Valon Istrefi

Oavsett om du vill skapa din egen ren el eller helt enkelt vill ha en rolig och enkel hantverk projekt, ett cykelhjul och framgaffel kan ligga till grund för en enkel men effektiv hemgjord väderkvarn. Vrid ett gammalt hjul i en effektiv spinning maskin i ett par minuter med några mindre tillägg till hjulets befintliga ekrar

Du behöver:. .
Cykelhjul
Aluminiumburkar.
Sax eller brukskniv.
Cykel framgaffel (eller monteringsenheten valfritt).


1.
Hitta en gammal cykel hjul. Sikta på en korrekt trued hjul --- det är, en med korrekt justerad ekrar, vilket gör det möjligt att snurra utan att vobbla. Även om en vinglig hjul kommer fortfarande snurra, den sida till sida wobblar skapad av felaktigt justerade ekrar kommer att leda till spillo mekanisk energi. Om du inte äger ekernycklar eller vet hur man stämmer ett hjul, kan en mc-mekaniker göra jobbet snabbt och billigt.
2.
Skapa bladen, som kommer att fånga vinden och låt väderkvarnen att snurra på egen hand. För en snabb (men miljövänliga) material för bladen, RAID Papperskorgen på aluminiumburkar. Använd din sax eller brukskniv för att skära den sida av kan hela vägen runt både toppen och botten fälgar för att bilda en ihålig cylinder, klipp en vertikal skiva hela vägen ner i cylindern.
3.

montera en av din springa aluminium cylindrar på två angränsande ekrar på hjulet: Wrap cylindern runt två ekrar nära kanten av hjulet, veck då är det över sig själv innan du har fixat det tätt mot ekrarna. Upprepa denna process på alternerande par ekrar hela vägen runt hjulet. Du bör nu ha ett komplett cirkel av "blad" vänd i samma riktning vid vinkel mot fälgen som skapats av den alternerande par ekrar. Hojta en aluminium utrymme runt navet i hjulet, vilket gör det möjligt vinden att passera genom din väderkvarn när du monterar den.
4.
Montera din väderkvarn. Använd antingen en oanvänd cykel framgaffeln eller --- om du har verktyg, material och lutning --- bygga din egen mount som innehåller två långa, platta bitar av metall med hål borrade i dem för att anpassa hjulets axel och låter det snurra .

in de två sidorna av axeln i de två grenarna av gaffeln eller din hemgjorda fäste, sedan fästa dem med lagom stora muttrar. Nu sätter din väderkvarn i vinden och se den snurra.

Tips och varningar


  • försiktig när du skär av burkar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org