välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skiljer guld från kvarts

Postad av : Jan-Olof Stoor

Guld är normalt inte upptäcks i sig självt, det är oftast antingen i anslutning till eller begravd i en stor kvarts sten. Guldet måste skiljas från den kvarts för att dess verkliga värde skall kunna förverkligas, eftersom ingen köpare kommer överens om att betala för guld bitar som fortfarande är låst på att clunky kvarts stenar

Du behöver:.
Skyddsglasögon.
Dolly potten (dödlig och stöt).
Såll.
Guld pan.
Guld exemplar.
Crack hammare.
Badkar.
Behållare med lock.


1.
Smash upp en stor sten i små, lätta att arbeta med-bitar med hjälp av spricka hammare, när du har upptäckt guld inuti . Sätt på dig skyddsglasögon innan, som bitar av vassa skräp kunde flyga fram och träffa dina ögon.
2.
Lägg några bitar i dolly potten och använda mortelstöten att mala kvarts i ett korn-liknande pulver, som kommer att skilja guldet från kvarts. Se till att krossa upp stenarna tillräckligt så att de kan köras genom en sil.
3.
Kör alla mark-up pulver genom silen ned i en guld pan. Välj ut några stora bitar av guld som fastnar i silen. Krossa upp något material som inte passerar genom en sikt med hjälp av dolly potten, och kör det genom sikten igen.
4.
Panorera allt pulver som passar genom silen ned i badkaret så att guldet helt skiljs från kvarts, och kommer att samlas runt åsen av pannan.

5.
Dra guld flingor och nuggets ur pannan, och placera dem i en behållare med lock. Dessa guld flingor eller nuggets samlas runt åsen på formen eftersom de är tyngre än kvarts pulver, och kommer att vara lätt skiljas genom sina lysande färg. Flingor och Nuggets kommer att vara tillräckligt stor för att dra ut med hjälp av fingrarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org