välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

viktiga egenskaper av bentonit

Postad av : Jonathan Nyberg

Bentonit är en geologisk utdrag finns fritt i sitt naturliga tillstånd. Bentonit bildas av vulkanisk aska. Det är en form av lera som består av ett primärt mineral kallas montmorillonit som ger den dess egenskaper. Montmorillonit är en dubbel-dubbel, dubbel-dimensionell mineraler som har aluminium och silikat. Dessa mineraler ger bentonit ett lager av kort som ser ut som kristallint paket och kallas trombocyter. Bentonit är identifierats och använts i denna form. Minerade från jordens sedimentära lager, det är starkt koncentrerad i Mellanvästern och Kanada. I själva verket uppskattar man att Wyoming geologi hus mer än två tredjedelar av världens bentoniten. Bentonit kan kalcium-baserade, kalium-eller natrium-baserad. Dess egenskaper i alla dessa stater är olika och unika.

Fysiska egenskaper

Som en form av sedimentära lera som bildas av vulkanisk aska, bentonit har en mycket viskös, gel-liknande struktur. Detta gör den idealisk för användning i många industrier. Det används främst i sitt fysiska tillstånd i vinindustrin. På grund av dess fysiska egenskaper, är det en nyttig bindemedel i vin. När släckt, kan man ändra dess molekylära och elektriska egenskaper. Detta gör det porös, och användbar som bindemedel.

Kemiska egenskaper

Bentonit är en källa till många användbara kemikalier. Som ett mineral, är det främst består av kvarts, vilket utgör nästan två tredjedelar av sitt innehåll. Det har också mindre andelar av andra mineraler i olika nyckeltal: aluminium, 18. 1 procent, kalcium, 0,04 procent, järn, 3,5 procent, magnesium, 1,7 procent, fukt, 7,8 procent, potentiell väte, 8,3 till 9,1 procent, kalium, 0,01 procent, natrium, 2,3 procent och titan, 0,02 procent. Dessa mineraler kan utvinnas ur bentonit och användas i olika applikationer.

Helande egenskaper

bentonit används som bas i laxermedel och många andra mediciner. Eftersom det finns djupt i jordens lager, bentonit som används för lera bad avsedd att rena kroppen från gifter. Eftersom det är absorberande, är det också används för att suga gifter från kroppen. Bentonit som ett grötomslag på sår har funnits under en lång tid som en terapi. När det används i denna form, är det mycket användbart vid behandling av bug bites.

    Previous:nothing
    Next:Vad är några fakta om flygande rävar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org