välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur påverkar solvinden jorden?

Postad av : Jeanette Morales

Vad är solvinden?

solvinden är geomagnetiska stormar som bildas av laddade partiklar som strålar ut från den yttre atmosfären i solen. Dessa vindar sägs att utvecklas inom mitt i solen, som är ett hett flyktiga kärna. Alla planeter är skyddade från solens magnetiska kraften av ett magnetfält som avleder kraften i solen. De två effekter av solvinden som lyckas genomsyra magnetfält är geo magnetiska stormar och störningar i kommunikationen och andra satelliter placerade i yttre rymden

Atmosphereic Effects

solvinden ut av solens korona eller centrum är laddad magnetiska partiklar som färdas genom luften på 400 km i timmen. Även om varje planet är skyddad av ett magnetfält som avleder dessa debiteras flyktiga solvinden är jordens lämplig plats bort form solen också en faktor som håller oss skyddade från skadliga effekter av solvinden. Planeter placerade närmare solen har avsevärda degeneration av magnetfältet genom kraften av solvinden.

Utanför Störningar

Vi drabbas av solvinden på jorden idag på grund av att antalet kommunikationssatelliter i rymden. Magnetfältet av sol snedvrider och även förstör funktionen hos kommunikationssatelliter. Astronauter och kosmonauter lider allvarlig strålning hälsorisker villkor om de fångas i vägen av solvinden. Strålning från solvinden är känt för att orsaka kromosomskador och cancer, och dessa förhållanden kan vara dödlig för människor i yttre rymden. Radio-och TV kommunikation och satellit Internettjänster störs av solens vindar. Militära satelliter de drabbade det värsta av solens vindar. Geomagnetiska stormar orsakade av solvindar är mycket starka och kan destabilisera eller förstöra kraftnät. De påverkar också alla navigations-och kommunikationssystem, särskilt för fartyg till sjöss. Flygplan kommunikation och instrument i flygplan kommer att vara känsliga för felaktig funktion under geomagnetiska stormar.

Effekter på jorden

Effekterna av solvinden på jorden som är synliga för blotta ögat är Aurora Borealis (norrsken ) på Nordpolen och Australis Aurora (han Southern Lights) på Sydpolen. Den brinnande svans sett bifogas kometer är effekten av solvinden synlig för blotta ögat.

Effekter av solvinden en historisk tillbakablick

Inspelade exempel på effekterna av solvinden på jorden är den förskjutning av magnetiska polen mellan 900 och 1500 f. Kr. från sitt ursprungliga läge i närheten av Murmansk i Ryssland till sin nuvarande position i närheten av Canada. Denna förskjutning är hänförlig till det Aurorae. ! N 1989 geomagnetiska stormar orsakade förstörelsen av Hydro Quebec nätet och många kanadensare var tvungen att gå utan ström under nio timmar. Samma storm drabbade mikrochips i datorer och orsakade störningar på aktiemarknaden i Kanada. År 1998 Galaxy säkerhetskopiorna av trafikerade kommunikationssatelliter förstördes av en jordmagnetisk storm i yttre rymden på grund av solvinden därför stoppa tjänsten på 45 miljoner personsökare.

Solar vindfällning

Solar vindar mycket destruktiva laddade magnetiskt hög energi vindar. Satellitkommunikation på jorden och en och annan jordmagnetisk storm nära polerna är de viktigaste störande effekter på grund av solvinden på planeten jorden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org