välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är volymen av jorden?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du kunde släppa jorden i en graderad cylinder fylld med vatten, skulle den mängd vatten som fördrivits av jorden vara lika med dess volym. Eftersom vi inte kan göra det måste vi lita på avancerade matematiska formler för att upptäcka omfattningen av jorden. Eftersom jorden är ett klot, kan vi använda formeln för volymen av en sfär för att räkna ut jordens volym

Historia

Arkimedes, en grekisk matematiker, som härrör formeln för volymen av en sfär som 4 delat med 3 gånger sfärens radie kubik gånger pi. Pi, symboliserad av denna skrivelse i det grekiska alfabetet, är lika med 3,141. För att hitta värden för den andra variabeln, behöver vi veta jordens radie. Egentligen kan du använda samma formel för någon boll eller sfär om du vet radien. Självklart kommer volymen på jorden bli en mycket stor mängd.

Betydelse

En radie är alltid hälften av längden på diameter eller avståndet från en plats ena sidan av området eller cirkeln till en punkt på andra sidan gå igenom de exakta centrum. Det är som en käpp i ett hjul som ansluter fälgen med centrum. Jordens radie är så stort att vi måste använda grundpotensform att uttrycka sin längd. Det är 6 gånger 10 upphöjt till sjätte makten meter lång. Skriva ut det, motsvarar radien av jordens 6. 000. 000 meter lång. Enligt Think-Metric, är 1000 meter samma som höjden på tre staplade upp Chicago Sears Towers. Så, om du staplade 18. 000 Sears Towers ovanpå varandra och mätte den totala höjden för den nya byggnaden skulle det motsvara radien på jorden.

Effekter

Använda Arkimedes formel för volymen av en sfär och värdet på radien på jorden, kan vi fastställa omfattningen av jordens sig vara 10 (upphöjt till 21. makten) gånger 1,1 meter kubik. Detta nummer är så stor att det är lättast att förstå när det kommer till uttryck i grundpotensform. Utskrivet lång sidan ser det nummer som berättar den exakta volym på jorden så här: 1. 100. 000. 000. 000. 000. 000. 000 meter kubik

Storlek

Dessa siffror är så stort att vi har stora svårigheter föreställde dem. . Det kan hjälpa att känna till storleken på några bekanta mindre saker. En järnväg tank bil har en volym på 10 till den andra makten. En kopp har en volym på 10 till negativa fjärde makten. Numret som uttrycker volymen av jorden slutar med mer än 19 fler nollor än volymen av en tank bil.

Fördelar

I själva verket berättar volymen av jordens oss hur mycket utrymme planeten tar upp. Att veta volymen på jorden kan hjälpa geofysiker förutsäga i vilken takt värme från jordskorpan kommer att släppas till ytan. Denna sats är listat som temperatur släppte volymenhet. I allmänhet kommer dock de flesta människor aldrig behöva känna till storleken på jorden om den inte kommer upp i en trivia tävling.

    Previous:nothing
    Next:Hur många bakterier lever på jorden?
    
    Copyright © 2011 give2all.org