välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är jordens magnetfält?

Postad av : Jonathan Nyberg

Jordens magnetfält, eller magnetosfär, är stoff för både vetenskap och science fiction. Generated av krafter djupt inom planeten, är det magnetiska fältet what orienterar alla kompasser, sträcker sig flera tusen miles ut i rymden, och är en viktig faktor för att göra livet på jorden möjligt

vad som skapar fältet?

Jordens magnetfält är ett resultat av rotation och konvektiva flödet av smält metall i jordens kärna. Förflyttning av denna enorma mängd ledande frågor genererar fältet.

Magnetiska nordpolen och sydpolen

Det magnetiska fältet dipolar, med en norr-och sydpolen. Dessa magnetiska poler är inte samma som den geografiska "sanna" nord-och sydpolen.

Fält Movement

De norra och södra polen är ständigt i rörelse, och även röra sig oberoende av varandra. Till exempel var den magnetiska sydpolen på 64,6 ° S 138,5 ° E 1998, men vid 63,5 ° S 138,0 ° E 2004.

Fält Återföring Theory

Geologisk studier har resulterat i teorin att ibland jordens magnetfält faktiskt motgångar i sig, nord-och sydpolen helt byta positioner. Förra gången en sådan sak tros ha hänt är 780. 000 år sedan

skydd

Magnetosfären skyddar jorden från att bli bombarderad av den enorma mängden skadliga, laddade partiklar -. Mestadels elektroner och protoner-avges av solen. Ibland solens produktion av dessa partiklar är stor nog att delvis penetrera magnetosfären, vilket resulterar i elektriska fel och kommunikationssvårigheter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org