välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är den genomsnittliga temperaturen på jorden?

Postad av : Charlotte Wannberg

Trots den enorma variationen i klimat och regionala temperaturer runt om i världen, forskarna använder medeltemperaturen för hela jordytan att mäta för atmosfäriska förändringar som helhet. Även om lokala temperaturer kan växa antingen varmare eller kallare från år till år har den sammanlagda medeltemperaturen på jorden stigit under det senaste århundradet

Betydelse

När forskare mäta den genomsnittliga temperaturen på jorden, de tar många avläsningar från den kallaste och varmaste platser innan beräkna en medeltemperatur, en allmän enighet om att vara 15 grader C (59 grader F). Vikten av den globala temperaturen inte detta genomsnitt, dock, utan snarare genom de ändringar i detta genomsnitt. Fluktuationer förekommer naturligt. Innebär dock en varaktig uppgång i temperaturen under loppet av tiden livsstil för allt levande förändringar och

Tidsplan

Under de senaste, temperaturer ändras för en olika skäl, t. ex. som förändringar i jordens omloppsbana och lutning, skillnader i solens intensitet eller utsläpp från vulkanutbrott. Trots stabila temperaturer under de senaste 2. 000 åren, avvek tre historiska perioder från denna stabilitet. Från 900 till 1300, ökade temperaturer varmare än vanligt under en tid kallades den medeltida Climate Anomali, den lilla istiden som produceras betydligt svalare än normalt temperaturer från 1500 till 1850 AD, den industriella eran har sett temperaturen stiger under de senaste 100 åren.

Geografi

Extreme norra och södra regioner består vanligen av permafrost, eller ständigt fryst underlag, och permanenta istäcken täcka de områden nära polerna. Klimatförändringarna har tinat dessa historiska kalla områden, vilket ekologiska stress för djuren och växter som är anpassade att leva under dessa förhållanden. Dessutom frigörs vatten från storskalig smältning av tidigare permanent isformationer har höjt havsnivån och hotade några låglänta kustområden med erosion och förstörelse av livsmiljöer.

Överväganden

Många använder termen "global uppvärmning "att hänvisa till en ökning av medeltemperaturen på jorden. I vissa fall är detta dock en missvisande eftersom vissa områden upplever kallare temperaturer, inte varmare. Även om den totala temperaturen ökar i många geografiska områden, på andra platser är upplevelser strängare vintrar och ökad incidens av snöfall. En annan term, "den globala klimatförändringen", ger en mer lämpligt sätt att diskutera de förändringar som sker.

Teorier /Spekulationer

kontroversen kring den globala klimatförändringen kretsar kring dess orsaker. Forskare som arbetar inom atmosfärsvetenskap tror att människan har orsakat temperaturökningen beror till stor del på användningen av fossila bränslen. Förbränning av olja, bensin, kol och andra bränslen ger gaser, såsom koldioxid (CO2), som bildar ett isolerande skikt i jordens atmosfär. Denna osynligt skikt av gaser fungerar som ett växthus för att förhindra att värme försvinner ut i rymden och därmed höjer temperaturen på jordens yta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org