välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är revolution tid på jorden?

Postad av : Annika Hultén

Revolutionen tid av jorden kan hänvisa till hur lång tid det tar att kretsa helt på sin egen axel eller det kan betyda hur lång tid det tar att göra det ett helt varv runt solen. Revolutionen tid på sin axel kallas för en dag och den tid det tar att gå runt solen på kallas per år. Här kommer vi att undersöka både

Betydelse

Jorden när den rör sig genom rymden roterar kring sin axel. Dess axel är en tänkt linje dragen rakt genom jorden från Nordpolen till Sydpolen. Om du skulle visualisera en skejtare som står rakt upp på isen och spinning, sedan ett "vertikala axeln" skulle vara en som går genom huvudet i mitten av personen och ut mellan sina fötter. Jorden är inte "rakt upp" eftersom den kretsar kring solen och roterar runt sin axel. Istället axel i jorden lutar cirka 23. 5 grader från det vertikala läget. Det bästa sättet att visualisera detta är att tänka på jorden som en gigantisk snurra som lutar över åt ena sidan.

Tidsplan

Det tar jorden 24 timmar att rotera en tid i förhållande till solen. Detta är en dag. När det gäller till stjärnorna Jorden tar 23 timmar och 56 minuter att genomföra ett varv kring sin axel. Detta kallas en siderisk dag. Det bästa sättet att förklara detta är att föreställa står vid en punkt på jorden och se solen gå över himlen, försvinna och sedan dyka upp igen. Det skulle ta 24 timmar från början till slut. Men om du skulle vänta på natten för att hitta en viss stjärna som det blir synligt, vänta tills den försvinner och sedan dyka upp igen nästa kväll skulle detta ta 23 timmar och 56 minuter, allt på grund jorden hade flyttat in sin bana runt solen under den tid när stjärnan var första synliga.

Överväganden

Jorden tar 365 dagar och fem timmar att göra ett varv runt solen. Planet som jorden är i sin omloppsbana kring solen kallas ekliptikan. Den jordbanan runt solen är inte en perfekt cirkel. Det är en mycket liten oval form, vilket innebär någon gång kommer det att vara så långt bort från solen och vid ett annat kommer det att vara som mest avlägsna. Jorden på sin närmaste punkt till solen är 91 miljoner miles från den. Det är 95 miljoner miles så långt bort punkten från solen under sin elliptiska bana

Typer

Inte alla planeterna tar samma mängd tid att genomföra en revolution på sin axel eller ett runt solen. Kvicksilver till exempel att närmare solen, avslutar en resa runt den i en fjärdedel av tiden jorden behöver men tar nästan 59 dagar för att slå en gång på sin axel. Jupiter tar 12 jordår för att göra det en gång runt solen från början till slut men snurrar gång på sin egen axel på mindre än 10 Earth timmar.

Expert Insight

säsonger som inte är orsakade av jorden är närmare eller längre från solen under sin revolution runt den. De är snarare resultatet av jorden som lutar 23,5 grader runt sin axel. Den halvklotet, antingen norra eller södra, som lutar mot solen som jorden kretsar kommer att uppleva våren och sedan sommaren, och under halvklotet lutar bort kommer hösten och faller.

    
    Copyright © 2011 give2all.org