välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en torris som drivs raket

Postad av : Jeanette Morales

Torris är en hörnsten för många vetenskapliga projekt som behandlar koldioxid. Då torris rör kallt vatten, gör det att koka och frigöra koldioxid, som sedan kommer att trycksätta en sluten behållare. Detta leder normalt till en explosion som trycket flyktförsök behållaren. När du gör en torris som drivs raket, men lägger du till en flykt ventilen som gör att behållaren för att skjuta mot himlen

Du behöver:. .
Vatten eller läsk flaska
Torris.
Ishacka eller hammare.
Vatten.
Box.
Sax.
Drill.
Tape.
Handskar.


1.
Skär ett hål i botten av lådan stor nog att passa din flaska in i den i stående ställning. Placera lådan med hål på toppen i din iläggsplatsen.
2.
Borra ett litet hål i mitten av kapsylen. Täck hålet med en bit genomskinlig tejp.
3.
Fyll flaskan till 1 /3 med vatten.
4.
Använd Icepick eller hammare för att bryta upp block av kolsyreis. Använd handskar vid hantering av is. Placera tillräckligt torr-is i flaskan för att avsluta fylla flaskan till hälften varumärket.
5.
Skruva på locket ordentligt på flaskan och placera den upp och ner i en språngbräda. Snabbt flytta bort och titta på från ett säkert avstånd.
6.
Trycket kommer att bygga i flaskan tills den pressar igenom bandet att ventilera. Detta gör att flaskan raketen upp i skyn. Torris raketer är oförutsägbar, så raketen kan också röra sig horisontellt.

Tips och varningar


  • Använd en pop topp flaska stil vatten istället för peta ett hål i lock.
  • Rör inte kolsyreis med bara händer. Använd skyddsglasögon. Torris raketer är oförutsägbara, så försiktig och bo långt från lanseringen området.
    Previous:nothing
    Next:Hur är vätgas görs med elektrolys?
    
    Copyright © 2011 give2all.org