välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om de hetaste uppmätta temperaturen på jorden

Postad av : Jan-Olof Stoor

Nästan varje plats på jorden erfarenheter varmt eller hett temperaturer någon gång under året. Vissa platser erfarenhet mycket varmare väder än andra. I själva verket finns det några platser som är så heta att de är praktiskt taget outhärdliga. Här kan du läsa om de hetaste-som någonsin registrerats temperaturen på jorden och där dessa temperaturer som ofta förekommer

Historia

De hetaste uppmätta temperaturen på jorden uppstod 1922 i Al 'Aziziya, Libyen. Det nådde en ångande 136 grader C. Förenta staterna har också spelat in extremt höga temperaturer i det förflutna, särskilt i Death Valley, Kalifornien. Här, i 1913, nådde den amerikanska rekord på 134 grader C. Ser man tillbaka genom det förflutna, är det inte helt klart om de hetaste ställena på jorden påverkas av den globala uppvärmningen eller inte. Temperaturerna i kalla områden verkar mer drabbade än den varma och kära.

Geografi

Det finns vissa platser på jorden som helt enkelt få hetare än andra. Områden mindre än 45 graders latitud, norr eller söder, är goda värme områden. Solen är tillåtet direkt exponering. Om området är torr, desto bättre. Fuktiga områden överstiger sällan 90 grader, medan ökenområden hålla all värme poster. Även områden av depression och extremt låg höjd uppleva hetaste temperaturer. Det är därför Death Valley, Kalifornien, är den hetaste platsen på västra halvklotet.

Tidsplan

Den hetaste platsen på jorden ändras beroende på vilken årstid och månad jorden befinner sig i. Där det är sommar, det här är där höga temperaturer förekommer. På södra halvklotet har de hetaste temperaturer från december till februari. Den nordliga halvklotet erfarenheter de hetaste villkor under sensommaren månader. Solen är närmare jorden under solstånden än någon annan tid, men det tar ett tag för jorden för värme. Av denna anledning är det ett par månader efter solstånden att den högsta temperaturer ska uppstå.

Överväganden

Även de hetaste uppmätta temperaturen på jorden är 136 grader F, bör det noteras att temperaturen förmodligen har stigit flera grader högre. Det är högst osannolikt att en termometer bara råkade vara på det hetaste platsen på jorden vid exakt rätt tidpunkt. I själva verket är det mycket möjligt att år 1922 i och med att Al 'Aziziya öken, det fanns en plats mycket varmare än den uppmätta temperaturen.

Expert Insight

När forskare mäta temperatur, att de aldrig mäter temperaturen på marken. Detta skulle ge en betydligt högre siffra. Håll också de alltid termometern för direkt solljus, eftersom detta skulle även ge högre temperaturer. Termometern stannar alltid i skuggan, från marken 5 meter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org