välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är den lägsta funktionen på jorden?

Postad av : Annika Hultén

The Bentley subglaciala åsen innehåller det lägsta landområdet på jorden och, inte ironiskt, är också beläget i västra Antarktis, denna kontinent är också kallad "längst ned på jorden" eftersom det är hem till Sydpolen

Betydelse

Bentley subglaciala Ridge är mer än 8. 000 meter under havsytan (8. 327 meter, närmare bestämt), och det är täckt med is. Geografiskt täcker ungefär samma yta som hela landet Mexiko.

Funktioner

Det är täckt med över 3. 000 meter av fryst vatten, trots att det ligger i en teknisk öken, som Antarktis får mindre än 10 inches av regn per år. Den lägsta punkten på subglaciala diket är mer än 35. 000 meter under höjden av Mount Everest och den typiska avståndet ett trafikflygplan flyger på flyghöjd över jorden.

Geografi

under subglaciala diket är beläget i södra delen av en enorm vulkankrater, detta är en geografisk företeelse som finns efter lava kammare i en vulkan tömmer, ofta dessa egenskaper kan ses på ytan av jorden via satellit som runda fördjupningar som kan innehålla vatten, t. ex. sjöar. Vulkankrater kännetecknas också av den kemiska sammansättningen av magman innehåller, till exempel höga halter av kisel.
Den antarktiska caldera sträcker sig utanför Bentley subglaciala diket, men detta dike är värd för en detekterbar vulkan topp också, medan i andra geografiska områden av den antarktiska kontinenten glaciärerna har tagit bort topparna av översvämmade vulkaner.

Historia

Charles Bentley har tagit många expeditioner till Antarktis. Han är för närvarande professor vid ett universitet Midwestern. Han var ansvarig för expeditionen i slutet av 1950-talet som bestäms närvaro av subglaciala spricka, som ytterligare avgränsad av radiotelemetri från slutet av 60-talet till slutet av 70-talet.

Identifiering

Daniel O'Connell från Ohio State University i spetsen några viktiga forskning planer för denna geografiska funktionen i början av 1990-talet med den nya vetenskapen om seismografer, som arbetar för att upptäcka mer fakta om underjordiska vulkaniska geografiska egenskaper. Detta är av intresse för forskare, eftersom kraft vulkanutbrott och mekaniken i plattektonik kan kraftigt förändra strukturen på ytan av jorden.

Missuppfattningar

Döda havet anses ofta vara den lägsta punkten på land eftersom det inte är täckt av is. Det är mer än 1300 meter under havsytan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org