välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad händer när två nordpolen magneter komma tillsammans?

Postad av : Camilla Näslund

Anatomy of a Magnet

Magneter är objekt som lockar föremål av vissa typer av metaller. Alla magneter har två poler som avger motpoler. Ändarna på en magnet kallas nord-söker pol och sydvästra söker pol. De fick dessa namn, för när upphängd på en sträng eller nedsänkt i vatten, kommer den nord-söker pol pekar mot jordens nordpol, medan den södra som söker polen kommer att peka mot jordens Sydpolen. En ovanlig faktum om magneter är att om, till exempel, är en stavmagnet halverats, kommer varje del fortfarande har kvar sin nord och sydpolen avgifter.

Attraktion av avgifter

Motpoler av en magnet lockar varje andra, medan liknande stavar stöter ifrån varandra. När uppradade med en syd-söker pol, en nord-söker pol skulle närma sig den änden av magneten. Men när uppradade med en annan norr-seeking pol, skulle de två magneterna skjuta ifrån varandra eftersom deras styrkor är inte kompatibla.

Varför gillar polacker Stöter bort?

Den nord-söka och syd att söka stolpar på en magnet skapar ett cirkulärt magnetfält som går mellan dem. När en motpol införs för att magnetfält, är det godtagbart, eftersom det inte avbryter fältet. Men när en liknande stolpe införs, är det avvisas eftersom det skulle störa det magnetiska fältet. En nord-seeking pol kan inte skapa ett magnetfält med en annan nord-seeking pol, så den pressar ut stolpar iväg medan du ritar olika poler i.

    Previous:nothing
    Next:hur bubblor görs
    
    Copyright © 2011 give2all.org