välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur en skärbrännare fungerar

Postad av : Charlotte Wannberg

Gas yxor

skärbrännare, även känd som gas yxor, används för att värma upp och ta bort metall. Lågan av en skärbrännare kan nå temperaturer över 3000 grader och skär metal mer än 6 inches tjock. Skärbrännare kan användas för nybyggnation eller för snabb demontering av metalldelar. Den typ av metall som skär kan kräva en annan typ av skärbrännare.

Oxygen Acetylen Ficklampor

Kolstål, den vanligaste stål används, är lätt att skära av syre acetylen facklan. Denna typ av skärbrännare använder två gaser, syre och acetylen, som är kombinerade i en blandningskammare och släpps sedan ut genom en särskild spets. I slutet av spetsen, är detta gasblandningen antänds för att skapa en extremt het låga. Denna blå låga kan smälta kolstål i en liten pöl. När pöl bildas, är ett högre tryck ström av syre frigörs och metallen är "blåst" bort från det omgivande området skär genom massivt stål.

Tankar av gas

Två separata tankar med syre och acetylen finns vid mycket högt tryck, vanligen i området på 3000 pounds per kvadrattum (PSI). En uppsättning tryckregulatorer justerar gastrycket ner till en användbar och säker miljö. Från tillsynsmyndigheterna, separerade gaserna in i blandningskammaren genom två olikfärgade, rött och grönt, slangar. Rött är för Gasspisar av acetylen och grönt är för syre. Inom brännarhandtaget eller blandningskammaren, är de gaser justeras igen, och sedan blandas ihop till en utgång blandning. Detta blandade gas kommer "bränna" vid hög temperatur med en pulserande blå färg för lågorna.

Plasma Kuttrar

Icke kol eller låg kolstål som rostfritt stål är mycket svårt att skära med syre acetylen fackla. En plasma cutter i allmänhet används för detta ändamål noggrant skära av hårda och blanka stål. Den Plasma Cutter använder en hög spänning ström av el, plasma och en ständig ström av tryckluft för att minska icke-kolstål. Naturligtvis är det hög värme i plasma cutter, i allmänhet i intervallet 5. 000 grader eller högre, så intensiv och snabb att den också kan användas för kapning kol typer av stål. Plasma fräsar erbjuder en unik kvalitet för att skärbrännare som den ström av plasma är så liten, 1 /16 av en tum i diameter, att stålet inte förlorar sin temperament. Temper av stål är mängden av hårdhet som är placerad till stål genom uppvärmning under tillverkningsprocessen. Tillsammans med att kunna skära kolstål och rostfritt är plasmaskäraren en utmärkt metod för att skära lätt metaller som aluminium.

    
    Copyright © 2011 give2all.org