välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som uppfann vindkraft?

Postad av : Jonathan Nyberg

Vindkraft har använts i tusentals år som en form av utnyttjande en naturlig resurs för att driva utrustning som används av människor. Vinden är i huvudsak en aldrig sinande förnyelsebar resurs, och kan användas för att direkt effekt något eller omvandlas till el för lagring och senare användning. Moderna vindkraftverk är en av de snabbast växande alternativa kraftkällor i världen

Ancient Vindkraft

vindkraft segel har använts i minst 5. 500 år. Forntida Singalesiska konstaterades att utnyttja vinden från monsuner att driva ugnar. Perserna och romarna används också vindkraft för en mängd verktyg mellan 200 f. Kr. och 250 e. Kr. .

väderkvarnar

Vindkraftverk tros ha först byggts under 7: e århundradet i Afghanistan och spridas över hela Mellanöstern. Under korstågen, lärde europeiska soldater i sina konstruktioner och återvände till sitt hemland för att bygga upp sina egna versioner.

Elektricitet

professor James Blyth byggde den första väderkvarnen för elproduktion år 1887 i Glasgow, Skottland. Han utnyttjat vindkraft och ackumulatorer, vilka i sin tur användas för att driva sin sommarstuga. Senare byggde han en liknande design att driva en asyl i Montrose.

Wind Turbine

Den moderna vindkraftverk uppfanns 1931 av Georges Jean Marie Darrieus. Det innehöll en vertikal axel, vilket gjorde att effektivare energianvändning samling än den horisontella-axeln väderkvarnar från det förflutna. Man kunde samla vindkraft från alla håll med något behov av anpassningar.

Potentiella

I slutet av 20-talet, hade fossila bränslen skjutit i höjden, vilket skapar en oro över energisäkerhet i samklang med pågående frågor den globala uppvärmningen och klimatförändringarna. Som svar på detta, började ett antal regeringar och privata företag att genomföra vindkraftverk som en förnybar resurs, uppfinna ekonomin vindkraft.

    Previous:nothing
    Next:Hur fungerar en magnetometer arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org