välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur inkubera ankägg

Postad av : Charlotte Wannberg

Ankor ras under våren och typiskt ras med samma partner år efter år. Den kvinnliga anka lägger 9-12 ägg per kull, och bara hon kommer inkubera äggen för 28-30 dagar. Hanen kommer att skydda den kvinnliga och kycklingar när de kläcks. Om äggen måste bort från boet och placeras i en inkubator, det finns ett antal tidskänsliga åtgärder för att hålla i minnet för att hålla ägget friska

Du behöver:.
Pencil Inkubator.
Genomlysning trollstav eller ficklampa.


1.
att korrekt inkubera ankägg, behöver du en högkvalitativ inkubator med inställbar temperatur och luftfuktighet. Den optimala luftfuktigheten för ankägg är 65% och temperaturen är 98,5 grader Fahrenheit. Det bör också finnas någon form av magasin för äggen att sitta i inkubatorn så att de inte rulla omkring.
2.
Innan du placera äggen i en inkubator, kontrollera skador. Det bästa sättet att göra detta är att "ljus" ägget. Det finns genomlysning trollstavar gjorda för detta ändamål eller du kanske kan använda en liten ficklampa. Håll ägget upp till genomlysning staven och undersöka den för skador och tecken på utveckling. Om det finns tecken på minimal skada på ägget, kan du försöka reparera den, men om ägget är infertil, kassera den. Ta bort fysiska skräp från ägg ytan försiktigt med torr trasa.
3.
Om din kuvös inte automatiskt rotera äggen, måste du rotera dem för hand. Med hjälp av en blyertspenna, markera hand vrida pilarna på ägget. Placera ägget i lämplig storlek facket med att vrida pilen orienterade i samma riktning som alla andra ägg i maskinen. Tre gånger varje dag, tur varje ägg och vrid ägget en gång om dagen. Kontrollera att magasinet är säker, att alla lampor och andra delar inkubator är tydliga i att vrida mekanismen.

Tips och varningar


  • inte vända eller rotera ägg efter Dag 25 av inkubationstiden. Lämna inkubatorn stängd under denna tid om inte temperaturen behöver justeras.
  • När du stänger inkubatorn, undvika att öppna den tills baby kycklingar kläcks. Du vill inte släppa värme och luftfuktighet i inkubatorn, utom under roterande och vrida på äggen.
  • Additonally, inte placera inkubatorn nära ett fönster, värmare, eller utlopp eftersom detta kan orsaka skadliga svängningar i temperaturen inne i inkubatorn.
    Previous:nothing
    Next:läkemedel för infektion i kaninöron
    
    Copyright © 2011 give2all.org