välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ledningsmetoder i vilda

Postad av : Jeanette Morales

Människan har inarguably haft ett stort inflytande på djurpopulationer runt om i världen. Djur används för många saker, inklusive mat, husrum, konst och verktyg. Men ju mer vi använder naturresurserna, snabbare de kan bli utfiskade. Idag är det inte ovanligt för människor att ingripa i den naturliga världen för att hantera populationer av vilda djur för att hålla arter från att dö ut. En frisk planet är ett mångsidigt planet, full av djurarter, och det finns ett antal sätt att bevara denna mångfald.

Du behöver:
digital multimeter
. Motstånd.
Kondensator.
Induktor.
Inledande fysik text.
Handbok eller faktablad på elektriska komponenter.

Övervakning populationer av vilda djur

Ett viktigt första steg i hanteringen av vilda populationer är helt enkelt att hålla reda på dem. Kontroll av storleken på vilt kommer att ge en uppfattning om huruvida de ökar eller minskar. Större förändringar i befolkningens storlek under en kort tid kan tyda på bristande balans mellan olika arter inom ett ekosystem. Vilda populationer kan övervakas av märkning och spårning djur eller genom fältobservationer.

Bevarande av livsmiljöer

bevarande av livsmiljöer är också viktiga för att hantera djur. Mer och mer mark som är fråntagen sitt naturliga växt-och djurliv till förmån för utveckling, vilket resulterar i ett begränsat utrymme för vilda populationer. Alla vilda djur behöver en viss mängd utrymme att leva hälsosamt. Till exempel rådjur behöver tillräckligt med utrymme att hitta massor av växter att livnära sig på. Om deras utrymme är begränsat, kommer de bryter plantkällor snabbare än de växter kan växa, vilket kan leda till svält. Det mest naturliga sättet att hantera djurlivet är att se till att de har gott om plats att hålla en naturlig balans mellan alla arter.

Otillbörlig Management

Ibland är det lämpligaste sättet att hantera djur för människor att ingripa genom " manipulativa förvaltning. " Detta kan innebära att förändra tillgången på livsmedel, behandla djur för sjukdomar eller införa en ny art till ett ekosystem. Dessa ledningsmetoder kan vara mer invasiv än andra, dock så varje enskilt fall måste bedömas oberoende för att säkerställa att mänskliga ingrepp är det bästa alternativet.

    Previous:nothing
    Next:hur UV-ljus får huden att mörkna
    
    Copyright © 2011 give2all.org