välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

standard metoder för erkännande

Postad av : Ulf Friberg

Olika metoder för erkännande används idag för att upprätthålla säkerheten i kontor och anläggningar. För att förhindra brott och hot mot liv och egendom, anställda, besökare och nästan alla in i en viss byggnad genomgår en eller flera erkännande teknik för att säkerställa att de har legitima verksamhet där

Mål

Standard metoder för erkännande har två huvudsakliga mål: kontroll och identifiering. En persons informationen lagras i en databas, och denna information ska användas för att kontrollera att den enskilde är i själva verket den han utger sig vara. Också med hjälp av metoder för erkännande är en person identifieras av berörda myndigheter för att lära känna okända eller obekanta personer inom sitt ansvarsområde.

Parametrar metoder för erkännande genomförs för att tillfredsställa en persons uppgifter vara sanningsenliga och saklig i enlighet med vissa parametrar som allmängiltighet, beständighet, unikhet, samlarföremål, acceptans och kringgående. Standard metoder för erkännande även mätas mot bakgrund av deras förmåga att bibehålla noggrannhet och hastighet av den information de har hämtat från sina undersåtar.

Typer finns två typer av standard metoder för erkännande, fysiologiska och beteendemässiga metoder. Fysiologiska metoder för erkännande delas vidare olika former, exempelvis fingeravtryck, ansiktsigenkänning, irisscanning, hand och handflatan geometri, och vik erkännande. Behavioral provningsmetoder under tiden en person skriver vanor, rörelser, gång och tal.

Använder

De flesta biometriska prover, såsom iris detaljer, ansiktsdrag, sång ton, och fingeravtryck är oftast lagras i en databas samt i ID-kort och skannrar, så de kan omedelbart kontrolleras av trygghetssystemen när de Ange en anläggning de har samband med. DNA och vika prover, samt vissa system beteende under tiden användbara för att identifiera en persons förbindelse med hans eller hennes biologiska förfäder eller anhöriga, eller om han eller hon innehåller ett villkor som en sjukdom eller störning av betydelse för medicinsk studie.

Frågor

Medan de flesta vanliga metoder för erkännande har visat sig användbara på olika ändamål, finns det fortfarande vissa frågor som dessa metoder har misslyckats med att, och bör fortsätta att försöka lösa. Dessa inkluderar invasion av en persons privatliv och återutgivning av nya lösenord eller id-kort vid förlust. Men många länder använder standardiserade metoder för erkännande som dessa tekniker visar sig vara tillräckligt effektivt för att upprätthålla säkerheten oavsett de nämnda potentiella riskerna.

    Previous:nothing
    Next:Vad är Open vana buske?
    
    Copyright © 2011 give2all.org