välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför ska vi skydda hotade manater?

Postad av : Camilla Näslund

The West Indian manatee (Trichechus Manatus) är noterat på den amerikanska hotade arter listan. Det kan hittas i kustvatten och floder i sydöstra USA och i Västindien. Skydda manatee gör mer än bara spara en art-den skyddar även de ekosystem där manatee liv

Manatees Ät vattenvegetation

En enda manatee kommer att äta mer än 100 pounds av vattenväxter per dag. Utan manatee, kunde dess naturliga vatten igenväxning med växter.

Manatees Process Vegetation

Vad går i måste komma ut. Vegetationen som rötas och utvisas av de manater befruktar de lokala vattnen, som hjälper andra växter att växa.

Ett ekosystem Utan Manatees

överväxt av vegetation och brist på befruktning skulle få förödande konsekvenser för både människor och andra arter . Båtar kan fastna i växterna, och förändringen i ekosystemet skulle göra överlevnad svårt för andra djurarter.

Säkerhet

För att skydda manater måste båtfolk köra sakta genom manatee livsmiljö. Detta också hjälper till att hålla vattenvägarna säkra för människor och andra vattenlevande djur.

Ekonomi

Manatees är spännande varelser. Tusentals människor reser till Florida varje år för att se dem, och som hjälper stödja den lokala ekonomin.

    
    Copyright © 2011 give2all.org