välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur blommor & bin hjälpa varandra?

Postad av : Jeanette Morales

Bin och blommor har ett symbiotiskt förhållande. Bina är beroende av blommor för mat och blommor behöver bina att stödet i pollinering. Både hjälpa andra att överleva och reproducera

Nectar

bin har en honung säck som håller nektar som tas från blomman. Tillbaka på kupan, är den nektar Regurgitated och placeras i vaxkaka cellerna. Nectar är binas källa för kolhydrater.

Pollen

Pollen samlas samtidigt. Det plockas upp när håret på binas organ gnuggar den manliga ståndarknapparna av blommor och samlas i pollen säckar på insektens ben. Pollen, rik på aminosyror, matas till utvecklingsländerna larver tillbaka till kupan.

Pollinering

Inte alla pollen gör det tillbaka till kupan. Eftersom bina besöker en blomma efter den andra, är pollen smittade av sig på den kvinnliga delen, pistillen, för nästa blomma besökt. Bin återbesök samma blommor tills nektar är borta, vilket ökar chanserna för pollinering.

Gödsling

När biet har borstade pollenkorn på pistillen, flyttas säden ner stil, vilket leder till äggstockarna. Där fröämnen, som kommer att bli frön, befruktas.

Aktiva perioder

Bin är mest aktiva under den senare delen av våren och sommaren. De flesta växter brukar blomma under denna period.

Fun Fakta

Bin kan inte se den röda färgen, så sällan besöker röda blommor. De ser ultraviolett ljus så att de kan se mönster på blommor som vi inte kan.

    Previous:nothing
    Next:hemgjord äpple rådjur slickar
    
    Copyright © 2011 give2all.org