välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka delar gör icke-kärlväxter har?

Postad av : P-O Lennartsson

En icke-kärlväxter är en som inte har interna strukturer för att transportera vatten i organismen. Dessa typer av växter var de första att göra övergången från en vatten miljö att leva på land. Några av deras växtdelar skiljer sig från deras vaskulär kusiner

Anpassning till Land

Icke-kärlväxter utvecklats vaxartad nagelband och som omfattas eller mantlade organ som ett medel för vätskeretention, som håller växterna från uttorkning.

Rhizoids

Icke-kärlväxter har ingen verklig rot struktur. I stället har de rhizoids att absorbera vatten och hålla växterna bifogas där de växer.

Fotosyntes

Icke-kärlväxter har klorofyll och använder fotosyntes, konvertering av vatten och koldioxid till socker och syre För att göra sin egen mat. I stället för blad, de flesta arter har enkla strukturer som kallas microphylls, som är små vävnad taggar finns på stjälkar.

Generations

Alla växter har en två generationer livscykel bestående av gametophyte (sexuell fas) och sporophyte (könlös fas) generationer. I icke-kärlväxter den gametophyte fasen är den dominerande formen och levererar näring till sporophyte.

Reproduktiv Funktioner

De flesta kärlväxter förökar sig genom sporer, som en gång spridda växer till gametophytes med manliga (antheridia) och kvinnor ( archegonia) könsorgan. Den manliga spermier har flageller, som, när det finns vatten, gör det möjligt att simma fram till kvinnans ägg. Vissa former av alger producerar asexuell sporer, som reproducerar sig genom celldelning.

    Previous:nothing
    Next:Hur blommor & bin hjälpa varandra?
    
    Copyright © 2011 give2all.org