välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är havet svampar för?

Postad av : Stefan Svensson

Sea svampar, som är kända vetenskapligt som porifera är flercelliga marina djur finns främst i haven runt om i världen. De är täckta med små porer som kallas Ostia, som gör att svampar att ta in vatten och mat och göra sig av med

naturliga egenskaper

Människor har skördats, samlas in och används hav svampar för århundraden på grund av deras stora förmåga att absorbera vätska och för att avhärda blött samt deras naturliga slipmedel ytor.

viktigaste områdena för skörd

Prime områden för kommersiella havet svamp skörden är Karibien, Mexikanska golfen, Medelhavet, Kina, södra Stilla havet och vattnen runt Australien. Skördare lämna basen intakt, vilket gör att svampen att åter växa inom ett till fem år.

Rengöring, kosmetika, och Konsthantverk Tool

Havet svamp används i stor utsträckning som rengöringsmedel och tillämpa verktyg. Många havet svampar som finns i handeln för tvätt och rengöring människors hud eller för tillämpning av kosmetika, medan andra säljs som verktyg för hushåll och bil rengöring eller för användning i konst och hantverk.

Medicin

Havet svamp även används rikligt i medicin. Läkare använder havet svampar när de utför kirurgiska ingrepp, och de bakterier som finns i havet svampar används för att framställa läkemedel.

Tampon Suppleant

Hav svampar används också av kvinnor som substitut för tamponger. Sea Pearls, som säljs av Jade Pearl Inc. , är ett exempel.

Känslighet i huden

När havet svamp är en naturlig produkt, kan de vara för slipande att använda som hudrengöring verktyg för vissa människor. Samråd med en läkare eller sjuksköterska är alltid rekommenderas innan användning.

    Previous:nothing
    Next:vilka delar gör icke-kärlväxter har?
    
    Copyright © 2011 give2all.org