välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel ormbunke anläggning

Postad av : Charlotte Wannberg

I jordens urskogar, var ormbunkar stora som träd. Ormbunkar av denna storlek finns fortfarande till Hawaii vulkaner nationalpark på den stora ön Hawaii. Vare sig de är dessa majestätiska giganter eller mindre sorter mer passande för en plantageägare i din trädgård, dessa kärlväxter följer samma två steg livscykeln

Sporer

Ormbunkar producerar sporer snarare än frön som kommer från blommande växter. Spore har en enda cell och är beroende av vinden för spridning.

Gametophyte scen

sporer växer till en gametophyte som har både kvinnliga och manliga könsorgan, den så kallade archegonia och antheridia, respektive. Dessa gametophytes producera ägg och spermier, som når mognad vid olika tidpunkter för att uppmuntra ömsesidigt utbyte.

Gödsling

Med hjälp av vatten, sperma, som har flageller för transport, simma till äggen och befruktar dem.

Sporophyte scen

Det befruktade ägget växer från archegonia av moderplantan, skapa en ny sporophyte. Detta är början av den vuxna skede av ormbunke.

Äldre Ormbunkar

När bladen gro och växa till det vi känner igen som en ormbunke växter, en del blir reproduktiv fronds, känd som sporophylls. När mogen, dessa sporophylls producera kluster av sporer på undersidan, så kallade Sori. När Sori mogna, plockar vinden sporer från anläggningen och cykeln börjar om igen.

    Previous:nothing
    Next:Vad är havet svampar för?
    
    Copyright © 2011 give2all.org