välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man startar biodling

Postad av : Magnus Ekblad

Biodling, som en hobby, blir allt populärare. Det är ett bra sätt att få gratis honung, bivax och andra produkter från bikupor. Med nedgången av vilda bisamhällen på grund av ett antal frågor, inklusive den nyligen förekomsten av Colony Collapse Disorder, är många samvetsgranna personer som tar upp praxis att stödja bisamhällen. Även processen för att hålla bin är relativt enkelt och kräver bara grundläggande verktyg, bör du lära dig så mycket du kan för att förstå och hantera dina bin ordentligt. Med rätt utrustning, kunskap och engagemang, kan du bli en riktig biodlare

Du behöver:. .
Bin
Beehive.
Biodlare kostym, slöja, mössa och handskar.
Hive verktyg.
Smoker.


1.
Lär dig mer om biodling genom att studera böcker, online-resurser och prata med andra människor som håller bin. Gå med i en lokal biodlare organisation. Många har mentorprogram som kan hjälpa dig att komma igång. Shadow biodlare medan han jobbar sina kupor att få värdefull praktisk erfarenhet.
2.
Läs om binas beteende och hur en koloni funktioner. Studie om säsonger för ett bi koloni bland annat hur bin handskas med våren uppbyggd av kolonin, flöden honung, pollen samla in, sommarhettan, och övervintring. Förstå de utmaningar bina ansikte från sjukdomar och skadedjur.
3.
Få de nödvändiga utrustning, inklusive en bikupa, en biodlare kostym, slöja, handskar och hatt eller hjälm, en bikupa verktyg , och biet rökare. Alla dessa objekt finns separat eller kan köpas som en nybörjare kit från biodling energiverken. Öva påtagning din biodling kostym och med ditt rökare innan du har bin att hålla.
4.
Ställ in din bikupa. Lokalisera bisamhälle i ett avskilt område där det kommer att förbli permanent. Håll bikupa borta från grannar, eller potentiella rovdjur eller vandaler. Se till att kupan har tillräckligt med utrymme för binas flygväg. Kontrollera att det finns en lämplig vattenkälla i närheten.
5.
Skaffa bin från en känd källa. Förstå hur man installerar ett bi koloni innan de anländer. Be om hjälp från en erfaren person för att installera din koloni, om det behövs.
6.
Övervaka din bin på en regelbunden basis. Bli bekant med annalkande, rökning, öppna och inspektera din bikupa. Håll en biodling blogg för att spåra hälsa och framsteg i din koloni.
7.
Läs om vilka typer av blommor du har i området och när de är i blom. Detta kommer att hjälpa dig att veta när en honung flöde är på och när man skall skörda honung. Öva avverkning och utvinna honung med en erfaren biodlare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org