välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

dikotoma nyckel för blad identifiering

Postad av : Ulf Friberg

Det bästa stödet för att lära sig att identifiera okända lummiga växter är användningen av en dikotom nyckel. Dessa botaniska guider närvarande användaren med ett par val. Varje val kommer i sin tur leda botanisten till en annan uppsättning anatomiska val, så småningom anländer till korrekt identifiering av anläggningen och motsvarande vetenskapliga namnet

startpunkt

startpunkt på en dikotom nyckel är mycket viktigt. Till exempel en dikotom nyckel till alla blommande växter i en specifik region kommer troligen att ha som sitt första val en åtskillnad mellan monocots och dicots, för dessa är de två större undergrupper av blommande växter, och de är lätta att skilja från varandra genom att bara titta på bladet.

Utgångspunkter maj Vary

dikotoma nycklar kan ha olika stirrade punkter förutom det som just nämndes. Till exempel, om våra viktigaste inkluderar alla fröväxter kan det första steget ber oss att titta på bladen att se om de kan karakteriseras som sant blad eller barr nålar som växer på kottbärande träd och buskar. Denna åtskillnad är ett sätt att separera gymnospermer (barrträd) från blomväxter (blommande växter).

Bladen är en begränsande faktor

En dikotom nyckel som identifierar en anläggning av löv är skyldig att vara något begränsad räckvidd . Till exempel, identifiera träden i den nordöstra eller den sydöstra delen av Förenta staterna är en uppgift som kan genomföras med en dikotom nyckel för blad delar.

Plantor

Identifiering av plantor med blad är en skrämmande uppgift eftersom det finns så många liknande arter. De flesta dikotoma nycklar för blommor kräver mer än bara observera och karakterisera bladet delar.

Sista steget

En dikotom nyckel kan ta dig genom många steg innan du kommer till den korrekta klassificeringen av den lummiga anläggningen, men vid andra tillfällen vägen kan vara mycket kort. Oavsett bör det slutgiltiga identifieringen avslöja det vetenskapliga namnet, vilket inkluderar släkten och arter. Ofta det gemensamma namnet ges också.

Inte ett statiskt Science

Klassificeringen av växter ständigt utvecklas tillsammans med vår uppfattning. Till exempel har sjögräs länge klassats som alger men nu klassificeras separat från alger.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om finkar
    
    Copyright © 2011 give2all.org