välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt på växter med musik

Postad av : Jeanette Morales

Den Terimore Institutet visar att sedan 1973 en mängd experiment med växter och musik har utförts. Dessa experiment har alla slutade med olika resultat eftersom växterna var alla utsatta för musik under olika villkor. Därför vetenskap projekt där effekten av musik på växter fortsätta att undersökas, särskilt av studenter i klassrummet. Typer av musik som växter utsätts för buller som omger växter och kunskap om huruvida plantorna gro snabbare om de utsätts för musik är alla möjliga vetenskapliga projekt för elementära genom gymnasiet åldern elever.

Typer av musik

Projektet har potential att ge inblick i vad som kan påverka växternas tillväxt som hjälper jordbrukare och andra som är inblandade på jordbruksområdet. Middle school-elever kan experimentera med musik och dess inverkan på växters tillväxt genom att spela olika typer av musik på förutbestämda tider varje dag för växter. Om avsikten med projektet är att hjälpa jordbruket i det lokala området och sedan välja växter att använda som är gemensamma för de lokala bönderna skulle vara mest fördelaktig. Grupper av växter som odlas på insidan kan mätas, vårdas och sedan utsätts för klassisk, country, rock, rap eller andra former av musik för två veckor eller längre. En kontroll grupp av växter som "lyssnar" till ingen musik bör också användas som kan visa om musik har någon inverkan alls på växter. Eleverna kan sedan göra jämförelser av växtligheten och de typer av musik som används bygger på projektets resultat.

Musik eller buller

Många människor talar för att de gillar musik, men inte gillar buller. Eleverna kanske vill upptäcka om denna idé också gäller för anläggningar. Denna kunskap kan visa sig viktig för jordbruket i förhållande till olika typer av växter som kan vara känsliga för jordbruksmaskiner ljud eller musik. Projektet kräver anläggningar som är gemensamma för gemenskapen och att alla är i samma storlek mätt. Växter ska skötas normalt på daglig basis och sedan utsätts för musik, liksom jordbruksmaskiner ljud på ett schema, som en timme varje dag i två veckor. Eleverna bör göras medvetna om att samtliga villkor för växterna bör vara samma, med undantag för de ljud som de utsätts för i syfte att få positiva resultat. Växterna bör också mätas för tillväxt flera gånger per vecka för att ge en jämförelse mellan tillväxten mönster av växterna.

Sprouts

Musik som spelas för att se om det påverkar växter tillväxt också kan spelas för att se om det påverkar frö gro. Samma huvudman för försöket är inblandade-spelar musik på förutbestämda tider på dagen under en period på cirka två veckor. Men är de växter startade från frön och exponeras för musik direkt efter de planteras i jord. Fröna måste upprätthållas normalt vara samma typ av utsäde och därefter varje exponeras för musik tills de gror. Två olika typer av musik kan spelas för krukor av studien fröer, men försiktighet bör iakttas inte utsätta en grupp av utsäde för båda typer av musik. En kontroll frö som är planterat och inte utsätts för musik bör också användas för att ge en jämförelse mellan de tre frön och deras tillväxt.

    Previous:nothing
    Next:dikotoma nyckel för blad identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org