välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om flödescytometri

Postad av : Annika Hultén

Flödescytometrisk är en analysmetod för partiklar och cellprov. Provet celler eller partiklar analyseras en efter en, med hjälp av en sofistikerad vätskesystem och lasrar. Processen kan generera betydande mängd information om provets egenskaper

Använd

Flödescytometri används främst för att identifiera förekomsten av antigener, som är främmande material som gör att kroppen att göra antikroppar. Den Blizard Institutet för cell-och molekylär vetenskap rapporterar också att flödescytometri används för att analysera DNA och RNA innehåll.

Prover

Prov som är avsedda att genomgå analys flödescytometri måste vara i lösning form, vilket betyder att provet är upphängd i vätska vid en bestämd densitet.

flödescytometrisystem Process

Enligt Abd Serotec under flödescytometri processen, vätskesystem krafter provlösningen i en ström som är en partikel bred. De enskilda partiklarna drabbas av en laser, är det ljus som sprids, och resultaten registreras av en dator.

Data Analysis

olika densitet och kompositioner av cellulära material och partiklar sprider och bryter ljus på olika, identifierbara sätt. Det sätt på vilket provet spridda laserns ljus kan avslöja kompositionella makeup av provet.

Data Display

Den information som flödescytometri vara mycket smala eller ganska bred, vilket innebär data kan visas i flera sätt. Histogram (standard grafer) är normen, men 2-D och 3-D plottning metoder finns också tillgängliga.

    Previous:nothing
    Next:av biodling
    
    Copyright © 2011 give2all.org