välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är diamanter bestrålas?

Postad av : Valon Istrefi

elektronstrålningen

De färger som produceras av bestrålning beror på vilken typ av diamant och den process som utförs på diamanten. Den första metoden är producerad av hög energi elektroner som skickas via linjäraccelerator på diamanten. Färgen är helt beroende på vilken typ av diamant. Detta är den vanligaste metoden och ger lysande färger som blå, grön, gul, brun och rödbrun. Färgen ligger på ytan av diamanten i denna process.
diamant placeras i en kammare där en Van de Graaff generator skjuta elektroner på det i 15 till 500 timmar. Den elektronstråle innehåller 10 kilowatt till 500 kilowatt ström. De diamanter är sen sköljas med en kylvätska och avlägsnades från kammaren. Totalt pärla tar 4 till 25 gigarads av energi beroende på önskad färg. En gigarad är dödliga för människor. Efter några timmar diamant är inte längre radioaktiva och kan användas i smycken. För att producera gula eller bruna diamanter diamanterna är uppvärmda eller glödgat 300 till 1200 grader Celsius.

snabba neutroner

Den andra processen är att använda för att skicka snabba neutroner vid diamant. Detta ger den svarta diamanten. Men denna process bär den lilla risken att producera ett radioaktivt diamant. Liknande elektronstrålningen, är diamanter placeras i en kammare och neutroner bränns i den via pålar i kärnreaktorer. Stenarna är glödgad på 500 900 graders Celsius för att lägga till gul till diamant och göra det grönt. På grund av risken med att använda denna metod, är denna process som förbjudits i USA.

Cyclotron

Med hjälp av en cyklotron ger grön till svart yta färg på diamanten. Det används sällan men till skillnad från neutronen metoden inte ger ett radioaktivt diamant. Cyklotronen är jätte elektromagnet som genererar ett fält som bombarderar de diamanter med protoner och deuteroner, kärnan i en stabil isotop av väte, vid höga hastigheter. Diamanten hettas sedan upp i en ugn till över 800 grader för att göra färgen permanent.

Gammastrålning

producera en blå till grön diamant, är gammastrålningen den billigaste metoden att bestråla diamanter. Processen är sällan används eftersom det kan ta flera månader. Diamanter är patroner med kobolt-60 en radioaktiv isotop av kobolt, under flera månader. De är coola och tas bort. När den utsätts för solljus färgen kan blekna efter några månader.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder Horarisk astrologi
    
    Copyright © 2011 give2all.org