välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan primat & mänskliga hjärnan

Postad av : Jeanette Morales

Primater såsom stora apor och apor bära många fysiska, beteendemässiga och genetiska likheter med människor. Har dock tydliga skillnader i hjärnan bidragit till människa "evolutionära språng framåt

Anatomy

Människor har tre gånger hjärnans kapacitet av apor, bland annat en större hjärnbarken och många fler nervceller, enligt Dr Dennis O'Neil i beteendevetenskap avdelningen vid Palomar College i San Marcos, Kalifornien

genetik

En studie co-skriven av VA San Diego Healthcare System visar att genetiska förändringar i den mänskliga hjärnan sker upp till fem gånger snabbare än de i schimpans hjärnan, vilket möjliggör snabbare utveckling.

Visual Bearbetning

En belgisk undersökning av monkey brain-scan bilder som publicerades i tidskriften "Science" konstaterades att apor tydligen har olika sätt att bearbeta tredimensionella visuella referenser än människor.

Tal

Trots den övergripande skillnaden i mänskliga och primathjärnor, apor verkar ha en liknande tal i hjärnan, enligt en artikel i The (London) Independent. Men O'Neil anges att genetiska skillnader hindrar tal från att utvecklas på apor.

Svårighet Jämförelse

Jämföra mänskliga och primathjärnans funktioner i levande individer skapar problem. Apor, till exempel, kräver vanligen sedering för att klara processen hjärnröntgen, påverkar renhet av resultaten, enligt en Scienceblog. com artikel om den belgiska studien.

    Previous:nothing
    Next:användningsområden för jod kristaller
    
    Copyright © 2011 give2all.org