välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel påfågel

Postad av : Camilla Näslund

Som har en spännvidd av fjädrar som är avsedda att imponera, påfåglar är en av de mest dekorativa av fåglar. Det finns flera underarter av denna medlem av fasan familjen, alla har olika färgkombinationer, vissa är helt vit. Namnet påfågeln är mer korrekt används för att beskriva den manliga, medan honan är PÅFÅGELSHÖNA

Lifespan

I naturen, påfåglar kan leva ca 20 år. I fångenskap har de rapporterats av vissa uppfödare att leva mellan 40 och 50 år.

Parning

Den manliga påfågel använder sina skimrande, multi-färgade svans i uppvaktningen visar att attrahera en partner. Kvinnor kan plocka sina kompisar grundas på storleken och kvaliteten på en viss skärm. Man påfåglar samlar ett harem med flera honor om tillgängligt.

Ägg

När parning har skett, kommer PÅFÅGELSHÖNA låg en koppling mellan tre och sex ägg. Kommer hon att inkubera dem för ungefär 29 dagar utan någon hjälp från den manliga.

Peachick

De nykläckta kycklingarna föds med flyg fjädrar och kan flyga korta sträckor inom tre dagar från kläckning. Kycklingarna stannar hos den PÅFÅGELSHÖNA för de första månaderna, lära sig vad man ska äta, hur man tar hand om deras fjädrar och hur man kommunicerar med andra påfåglar.

Vuxna män

Peacocks är nästan fullvuxen inom ett år. Två-åringar likna vuxna män, men deras svansar inte har de karakteristiska ögonen, eller Ocellerna. De blir sexuellt aktiva i ca 3 års ålder.

Peahens

Peahens mognar snabbare än hannar och några kompis när de är 1 år gammal. Andra vänta tills det andra året.

    Previous:nothing
    Next:Hur är diamanter bestrålas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org